Реклама / Ads
13| 3365 |31.05.2023 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Радев и Гешев са гръб в гръб. Искат да няма правителство

.
Ние не сме пералня. Нека Борисов да си се бори, да си се защитава. Тази седмица, в която трябва да се реализира втория мандат ли е моментът, да му се иска имунитета? Това е целенасочена атака. Има притеснителни обстоятелства, но сега ли е моментът? Ако нямаше Борисов имунитет, още вчера щяха да го арестуват. Високото напрежение, което се създаде там, доведе до това, че Гешев и Радев са гръб в гръб и работят координирано
 

Това заяви пред bTV ген. Атанас Атанасов.

 

"От 3 години се разследва БарселонаГейт. През тези 3 години Борисов нямаше имунитет. Това е целенасочена атака за натиск върху Борисов и е част от цялата атака, която работи за това да се провали реализирането на втория мандат за съставяне на правителство. Има цялостна кампания за дискредитиране на политическата ни сила от кохортата на президента", категоричен беше Атанасов. 


Той бе категоричен - президентът Румен Радев работи активно служебното правителство да продължи да работи до местните избори. Причината - замисълът министри от кабинета "Донев" да бъдат издигнати за кметове от инициативни комитети и да се създаде мрежа за нов политически проект.


По повод острите думи на президента при връчването на втория мандат ген. Атанасов посочи: 


"Какво е това отношение на президента? Щеше да ни набие… Начинът, по който се държа - ето ви папката, но да ми я върнете празна.. Това не е негова работа. Услади се на президентската кохорта властта".


Атанасов коментира и записа, разпространен от отцепилия се от ПП депутат Радостин Василев. 


"На такива се говори какво ли не. Знам, че никой не е съгласувал нищо с никакви посолства. Не е работа на шефа на ДАНС да критикува политиците, а да си върши работата. Той си отряза главата вчера с това, че си позволи да прави политически квалификации, да критикува политическите сили. Абсолютно е нормално една политическа сила, която има претенции да получи властта да управлява, да обсъжда по какъв начин ще го прави", посочи Атанасов.

 

Той заяви, че акад. Николай Денков води разговори с Мария Габриел от ГЕРБ за съставяне на правителство и още утре очаква да бъдат представени нови лица.

 

“Не е въпросът дали аз мразя или не Бойко Борисов. Избирателите така са подредили парламента. Трябва да сложим чувствата в задния си джоб. Правителство трябва да има”, допълни още Атанасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 10967 |30.05.2023 Протестът пред „Дондуков“ 2 се превърна в шествие, гражданите искат импийчмънт на Радев . 11| 2984 |30.05.2023 Проф. Александър Маринов: Трудно бих дал съвет на Радев за третия проучвателен мандат . 11| 2989 |30.05.2023 Акад. Денков: Радев няма право да казва дали да правим правителство . 7| 3386 |30.05.2023 Радев пропусна да обнародва механизма за главния прокурор преди заседанието на ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads