Реклама / Ads
0| 4031 |31.12.2018 НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност в цялата страна, до 2500 лв. глоба оръжие или пиратки

.
На площада в София ще се следи за носенето на огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, както и за лица, които носят алкохол в стъклени бутилки. Източник: БГНЕС
Властите прилагат специални мерки за сигурност по площадите, където ще се проведат традиционните новогодишни концерти. Освен силите на реда, в готовност са и екипи от Спешна помощ.
 

Стотици полицаи в цялата страна са мобилизирани за посрещането на Нова година.

 

В Пловдив със заповед на кмета е забранена продажбата и употребата на пиратки, информира Нова телевизия. В Стара Загора са предвидени повече полицаи навън в новогодишната нощ. Същото важи и за Велико Търново, където с безопасността на празника ще помагат и частните охранителни фирми в града. Повече полицаи ще има и по северното черноморие, защото се очаква прилив на празнуващи от Румъния към Албена


Празничният концерт в София ще се проведе на площад „Княз Александър I“. 400 полицаи ще се погрижат за реда и да не се стигне до инциденти в празничната нощ.

Ще се следи за носенето на огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, както и за лица, които носят алкохол в стъклени бутилки. За всеки случай ще има и механизирана полицейска техника.
 

8 контролни пункта ще бъдат изградени за новогодишния концерт "Сцена под звездите" тази вечер в София. Това предупреди Владимир Муеров от "Национална полиция" по време на пресконференция, предаде репортер на БГНЕС.

 

На площада ще бъде изкаран целият наличен състав на полицията. Препоръката е гражданите да не носят стъклени бутилки и огнестрелно оръжие, както и да не отиват на площада в нетрезво състояние. Глобата за нарушителите от 500 до 2500 лева.


Метрото ще бъде денонощно. Нощните линии на градския транспорт също ще работят, но с друг маршрут. На интервал между 30 и 50 минути ще се движи градският транспорт.

 

Вече е забранено паркирането до вечерта на 1 януари в няколко централни зони - на платения паркинг точно на площада и на улица „Дякон Игнатий”. От утре следобед до рано сутринта в първия ден на 2019-а се забранява движението по няколко ключови централни улици близо до площад „Княз Александър I“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4790 |30.12.2018 Лавров: Русия ще вземе мерки, ако в Европа има американски ракети . 0| 4261 |27.12.2018 Турция ще взима по 1 евро на човек по летищата за сигурност . 2| 4536 |27.12.2018 Взеха мерки за нeзaбaвнa зaщитa нa cвидeтeл пo „Cyджyĸгeйт“ . 5| 4514 |15.12.2018 Борисов обсъди с Джон Съливан сигурността и енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads