Реклама / Ads
0| 10966 |25.04.2007 НОВИНИ

Застреляната Йорданка Запрянова била поръчала атентата срещу Мартин Влайков -Къдравия

.
Йорданка Запрянова, която бе намерена застреляна вчера пред дома си в столичния кв. „Лозенец” е сред заподозрените за поръчания атентат срещу Мартин Влайков-Къдравия, научи „Фрогнюз” от източници, близки до разследването.
 
Влайков бе прострелян на 20 февруари в центъра на София, на метри от БНБ. За да го спасят лекарите от Военна медицинска академия му направиха няколко опрации и извадиха от тялото му 7 куршума. Влайков бил нападнат, докато разхожда кучето си, в градинката до Народния театър.
След инцидента той сам признал пред близки, че има тежки проблеми със Запрянова по делба на имоти и тя се заканвала да го „поръча”, за да му вземе жилището. Двамата имали изострени отношения още от времето, когато дамата била представител на италианската фирма „Чико” за България.
Според познавача на ъндърграунда и автор на книгите ВИС, ВИС-2 и СИК Георги Стоев, Къдравия е бандит от средно ниво, стар висаджия. „Водеше бригада на Георги Илиев, след това и на брат му Георги”, споделя Стоев в едно свое интервю. Според него в момента в София и страната действали три групи за „мокри поръчки” в България. Можело да се очакват още покушения срещу хора от нисшия ешалон на бившите групировки, коиот си търсели място и бизнес, след като босовете им или били убити или вече се занимавали с легален бизнес.
Йорданка Запрянова, майка на убития през май 2005 г. В София бизнесмен Константин Дишлиев, бе застреляна вчера с шест куршума към 11 часа на ул. „Горски пътник” в столицата
Синът й Константин Дишлиев, шеф на финансовата къща "Прайвът Файнънс Юнион" пък бе убит през май 2005 година. Една от версиите тогава бе, че е свързан с провала на голяма пратка кокаин, спипана от испанската полиция в град Кадис. Чрез фирмата се изпирали парите от търговия с дрога. Твърденията обаче така и не бяха доказани.
Майка му Йорданка още тогава разправяла усилено, че бизнесменът Евелин Банов-Брендо има пръст в покушението. Брендо е женен за сестрата на съпругата на Дишлиев. Техни познати обаче твърдят, че двамата били в приятелски отношения. Дори след смъртта на Косьо Банов се грижел за семейството му.
Запрянова имала имеществени и финансови неуредици с доста хора, твърдят запознати. От години ходела по съдилища, за да изяснява дълговете си. Италианецът, с който живеела преди години, не издържал на постоянните скандали с различни хора и се прибрал в родината си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 1127 |26.04.2024 Асен Василев: Хората знаят кое е важното - повишените доходи или измислените скандали от службите . 0| 1225 |26.04.2024 Еврокомисията закри процедура срещу България за 113 депа за боклук . 7| 1659 |26.04.2024 Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета . 2| 2067 |26.04.2024 Проф. Иван Илчев: В Скопие са на кръстопът, не се чувстват уверени в своята идентичност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads