Реклама / Ads
4| 4591 |19.05.2014 НОВИНИ

Затварят ресторанта на парламента утре

.
Във връзка с разпространената информация от Българската агенция по безопасност на храните за спирането на дейността на хранителния комплекс на Народното събрание, пресцентърът на парламента прави следните уточнения:
 

1) Българската агенция по безопасност на храните е започнала проверка миналата седмица, която е приключила днес. Проверката е извършена в сервизните помещения, използвани от Хранителен комплекс – второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към Народното събрание. Всички протоколи за резултатите от проверката са връчени днес, 19 май 2014 г. след 14.00 часа.

 

2) Установени са несъответствия, които се отнасят по същество до състоянието на материалната база на Хранителния комплекс (напр. – корозия в основата на метални плотове, напукани стени и тавани, незапълнени фуги и др.) и в по-малка степен до необходимостта от актуализирането на системата за самоконтрол и за третиране на отпадъците.

 

3) В действителност материалната база на част от помещенията на Народното събрание – не само в Хранителния комплекс, а и в останалата част от сградите – е остаряла и не е била ремонтирана от доста време. Поради това тази констатация не е изненадваща.

 

4) Не е установено наличието на опасни храни и напитки и на такива с изтекъл срок на годност. До момента не е известно и да е имало оплаквания с подобен характер от лицата, които ползват услугите на Хранителния комплекс.

 

5) В резултат на проверката е предписано преустановяването на експлоатацията на ресторанта в сградата на Народното събрание на бул. Дондуков 2, считано от 06:00 на 20.5.2014 г. до отстраняване на установените недостатъци.

 

6) Останалите столове и помещения за хранене в сградите на пл. „Кн. Александър І“ 1 и пл. „Народно събрание“ 2 няма да преустановят функционирането си и ще могат да бъдат използвани от народните представители, администрацията, гостите и посетителите на Народното събрание.

 

В момента е възложено извършването на анализ на действащата система за самоконтрол и за третиране на отпадъците и привеждането й в съответствие с изискванията, както и на необходимостта от предприемане на ремонтни дейности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5470 |17.05.2014 Т.Дончева: Мнозинството в парламента може да се разцепи . 21| 5804 |16.05.2014 Евгени Дайнов: Сега не е време за дебати в парламента . 16| 5728 |30.04.2014 Петър Курумбашев напусна парламента . 33| 5188 |30.04.2014 Пак фалстарт в парламента- няма кворум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads