Реклама / Ads
56| 6721 |01.11.2020 НОВИНИ

Здравният министър бесен: Няма да има прошка за абсолютно никого

.
проф. Костадин Ангелов
Нашите лекари са отговорни. Благодарение на тях процесът върви. Не може някой да се счита за галеник. Ти си лекар. Имаш сключен договор. Положил си Хипократова клетва. Ако нямаме лекари, аз ще вляза, ще призова депутатите, които са лекари, да свалят костюмите и да влезем в болниците, след като е толкова страшно.
 

Това заяви пред bTV здравният министър проф. Костадин Ангелов.

 

Той категорично заяви, че няма да има прошка за болниците, отказали да разкрият COVID-19 легла. В понеделник проф. Ангелов обеща проверки на столичните лечебни заведения.

 

"Така ли трябва да правим? Да търсим как да заобиколим закона… Нали говорим за народ, говорим за отговорност. Къде е единството в момента? Да, имам контрол над системата. В понеделник искам отново дебело да подчертая - всички лечебни заведения ще бъдат лично проверени от мен в София. Ще видя лично с очите си. Нека болничните директори да ме чуят - щом има болница за активно лечение, има заповед на здравния министър, това трябва да бъде факт. Не да търсим причина как да не се случи. Всеки обича на хляба мекото и на работата лекото, но не е време за това. Водим битка и тя се печели с ясно разписани правила. Някой се опитва да не ги спазва. Е това няма да продължи повече", отсече здравният министър.

 

Той още веднъж заяви, че лечебните заведения "които си правят оглушки" ще бъдат с орязан публичен ресурс.

 

“Никога не съм имал намерение да ме води емоцията във вземането на решенията. Решението е оформено, ще бъде внесено в НС. Не може медицинските в тези клиники да нямат работа и да обясняваме как няма желаещи да се включат в лечението на тези хора”, обясни Ангелов.

 

"Нека директорите на болниците да ме чуят - няма да има прошка за никого. Щом има свободни места, няма планови операции… не може лечебно заведение да обяснява, че няма планова дейност, а да отказват да приемат пациенти с COVID-19. Неотложният прием не е забранен, спешният прием не е забранен, ражданията не са забранени. Първо ще си разкриеш COVID-19 структура и след това ще мислиш за частните услуги", посочи още здравният министър.

 

Той още веднъж призова хората да спазват противоепидемичните мерки и посочи, че ще има строг контрол. Към момента нови ограничения не се предвиждат.

 

"Хората трябва да спазват мерките. Да осъзнаят личната си отговорност. Когато говорим, че сме забранили на учениците да ходят в училище, те били в моловете. Къде са родителите? Така ли възпитаваме своите деца. Не е време за празнуване, за ходене по молове, ресторанти, почивки. Нека всички да ограничим максимално физическите и социалните си контакти. Натискът върху системата е огромен. Ще си свърша работата организационно. Болниците ще са готови да поемат и тази вълна. Нека хората бъдат разумни. Знаете какво се получава със снежната топка надолу по планината", заяви Ангелов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6500 |31.10.2020 Здравният министър поиска оставката на директора на Четвърта градска болница . 6| 4651 |30.10.2020 Здравният министър: Електронното направление ще е готово до седмица . 35| 16051 |29.10.2020 Слави Трифонов: Господин министър-председател, да не сте се побъркали?! . 3| 4079 |29.10.2020 Образователният министър: Училищата не трябва да се затварят първи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads