Реклама / Ads
3| 3739 |11.12.2023 НОВИНИ

Зеленски: Аржентина може да играе водеща роля в прилагането на украинската формула за мир

.
Украинският държавен глава Володимир Зеленски Източник: Стопкадър: Facebook
Аржентина може да допринесе за обединяването на Латинска Америка около Украйна и да играе една от водещите роли в прилагането на украинската формула за мир. Това заяви държавният глава Володимир Зеленски в интервю за представители на латиноамерикански медии в Буенос Айрес, съобщават от пресслужбата на президента, цитиран от Укринформ.
 

"Заинтересовани сме Аржентина да играе една от ключовите роли във Формулата за мир като изключително желан представител на Латинска Америка. Нуждаем се от подкрепата на всички континенти. Тук виждаме една велика държава с такова желание и възможности. Второ. Аз съм много заинтересован от обединяването на Латинска Америка около Украйна. За нас това е обединение около истината", категоричен бе украинският лидер.

 

Той е заинтересован от провеждането на среща на върха Украйна-Латинска Америка и би искал президентът на Аржентина Хавиер Милей да помогне за активизирането и организирането на такава платформа.

 

Зеленски посочи също така, че конкретните споразумения се нуждаят от време, за да могат екипите на двете правителства да изработят всички детайли. Въпреки това той сподели, че по време на срещата си с новоизбрания президент на Аржентина по повод встъпването му в длъжност е получил положителен сигнал по отношение на теми, от които Украйна се интересува.

 

Според държавния глава Украйна и Аржентина могат да си сътрудничат и в други области, по-специално в енергийния сектор, за да увеличат оборота между двете страни.

 

Президентът подчерта, че пряко или косвено Русия винаги е замесена в конфликтите, които избухват в различни части на света днес, поради което въпросът за сигурността е ключов, особено за страните от Латинска Америка.

 

"По този въпрос трябва да бъдем на една и съща страна. Всички ние се стремим към мир и сигурност", каза още Зеленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3733 |11.12.2023 Как Новак Джокович провокира политически скандал в тениса? . 0| 3663 |11.12.2023 В търсене на овладяване на ситуацията: Министър Хинков е на среща в най-голямата спешна болница . 0| 3643 |11.12.2023 BBC: Наркотици, по-силни от хероина, може да са причинили смъртта на поне 54 души във Великобритания . 4| 4845 |11.12.2023 Извънредно заседание на парламента: Първо четене на Бюджет 2024

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads