Реклама / Ads
36| 6230 |30.09.2023 НОВИНИ

Зеленски с новина: 38 оръжейни компании обединени ще помагат на Украйна

.
Володимир Зеленски
38 компании в оръжейната индустрия от 19 държави създадоха Алианс на отбранителните индистрии в подкрепа на Украйна. Към него ще могат да се присъединят и други производители на оръжие и военна техника. Това стана ясно по време на международен форум на отбранителната индустрия, който се провежда днес в Киев. В него участват 252 компании от отбранителната индустрия от 30 държави.
 

Тези компании имат намерения да произвеждат оръжие на територията на Украйна и ще се ползват от специален икономически режим. Ще има и отбранителен фонд, който ще се попълва за сметка на дивидентите от отбранителните активи и печалбата от продажбата на конфискуваните руски активи, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.


Тази седмица стана известно, че Германия е разрешила на концерна Rheinmetall да създаде съвместно предприятие с Украйна, което да обслужва, ремонтира и произвежда бронетехника. За първи път в Киев пристигна и делегация на френския министър на отбраната, в която са представители на около 20 френски отбранителни компании, в това число Thales, MBDA, Nexter and Arquus. Турската компания Baykar, произвеждаща дроновете Bayraktar TB2, ще инвестира $100 млн в три проекта в Украйна. Заводът й за дронове ще бъде завършен след година и половина.

 

Украйна вече произвежда оръжия и снаряди по стандартите на НАТО. Зеленски съобщи, че по време на неговата визита в САЩ се е договорил с президнета Джо Байдън за съвместно производство на оръжие в Украйна. "Това е фактически основаване на нова промишлена екосистема, която ще усили и Украйна, и Америка, и всички наши партньори", каза украинският президент.

 

Украйна създава първия в света флот от морски дронове, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4214 |30.09.2023 Министър проф. Цоков: Дигиталната ученическа раница няма да измести напълно хартиените учебници . 14| 4956 |30.09.2023 Ще има по-високи цени на плодовете и зеленчуците, есенната реколта не е добра . 7| 5546 |30.09.2023 Крум Зарков: Промените в Конституцията са в интерес на част от сглобката . 17| 5037 |30.09.2023 Владислав Панев: Въглищните централи ще спрат работа далеч преди 2038 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads