Реклама / Ads
2| 2310 |14.04.2024 НОВИНИ

Зеленски: Светът разполага с всичко необходимо, за да спре всякакви ракети, шахиди и други средства за терор

.
Володимир Зеленски
"Светът разполага с всичко необходимо, за да спре всякакви ракети, шахиди и други средства за терор. Светът се нуждае само от решения, които могат да възстановят истинската, надеждна сигурност". Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.
 

"Украйна може да спре руския терор, може да защити собствения си живот, живота на цяла Европа и други региони на света от разпространението на злото. Ето защо се нуждаем от подкрепата на нашите партньори, а всеки ден забавяне на получаването на помощ означава повече разрушени домове, повече загубени животи", посочи той в социалните мрежи.






"Благодарен съм на всички в света, които наистина помагат за защитата от терора. Благодарен съм на всеки един от вас, който прави всичко, за да предотврати победата на злото", допълва той.

 

При руска атака само на 13 април в Харковска област са убити двама цивилни, съобщи Харковската областна военна администрация днес. Това се случва в условия на ежедневен руски обстрел над Харков от седмици насам.


При удара е разрушена къща в село Веселе, като са загинали мъж и жена. Телата им са извадени от развалините.

 

Руските сили предприеха и нощна атака с безпилотни самолети в Харковска област. Украинската противовъздушна отбрана е свалила всичките 10 дрона "Шахед" в региона, според командира на ВВС Николай Олешчук.


Руските атаки срещу областната столица Харков се засилиха напоследък, което доведе до хипотези, че Кремъл може да започне сухопътна офанзива по-късно тази година.

 

"Целта на Русия е съвсем очевидна - те искат да направят всичко, за да изтласкат хората от Харков и региона. Всичко, до което се докосне Путин, се превръща в руини", написа по-рано днес "Ройтерс".





Според Института за изследване на войната (ISW) ако Съединените щати не възобновят предоставянето на помощ на Украйна и украинските сили продължат да не разполагат с основни артилерийски и противовъздушни боеприпаси, дори зле обучените и зле екипирани руски войски може да са в състояние да проведат успешни настъпателни операции.

 

ФрогНюз

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 2315 |14.04.2024 Служебното правителство ще прави новата стратегия за Българската банка за развитие . 0| 2414 |14.04.2024 Нургюл Салимова постигна равенство с украинката Анна Музичук . 8| 2421 |14.04.2024 Явор Божанков: Русия подкрепя Иран и обратно. Свободният свят да не изхожда от своите демократични стандарти в отношенията с диктатури . 1| 2291 |14.04.2024 Мосад: Хамас отхвърли хуманитарно споразумение и връщане на заложниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads