Реклама / Ads
2| 4171 |27.01.2020 НОВИНИ

Зинаида Златанова: Жалко, ако главните мъже на страната си играят на дребнотемие

.
Зинаида Златанова Източник: БГНЕС
Преди два месеца, преди избора на Гешев за главен прокурор коментирахме, какво се крие за отказа на президента да не подпише указа. Казах, че не намирам лично отношение на президента към Гешев. В този случай сега, не намирам някаква преднамереност в действията на главния прокурор, поне на този етап. Би било жалко ако главните мъже на страната си играят на дребнотемие.
 

Това заяви бившият правосъден министър Зинаида Златанова, коментирайки днешното искане на Гешев към върховните съдии за начина, по който разследващите трябва да процедират, ако установят, че президентът може да е извършил престъпление.

 

Първо не знам някакъв конкретен казус президентът да е поставен - нарушение на конституцията, извършване на престъпление. Ние с вас не знаем. Няма конкретен казус, за да да има злободневност, посочи тя.

 

Спомнете си, че и предишният президент Плевнелиев бе поставен да се обсъжда неговия интегритет и случая с Марковска. Той реагира бурно, беше възмутен. И вторият случай, в който се заговори за предателство към държавата бе, когато бе разкрит, че провел разговор с представител на голяма чужда фирма. А тя водеше дела срещу българската държава. И двата случая замряха. Но Плевнелиев повтаря и сега, че е нарушение спрямо него от предишния главен прокурор.

 

Хората не могат да разберат какво се случва. Питането на Гешев бих сложила в контекста на голямата му активност. Има амбиция, желание да върши неща, които не са вършени. Добре е, защото конституционният съд ше внесе яснота. Когато КС отговори, ще се съберат мнения от институции,политици, учени. Тогава ще имаме яснота, какво представлява този конституционен текст.  Гешев се отказва от правото той да тълкува тези текстове и ги прилага. Той ни казва, че за всеки главен прокурор и президент трябва да знаем какво значи този текст, обяснява Златанова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3915 |01.11.2018 Зинаида Златанова: Продажбата на бг-гражданство e продажба на България . 2| 4155 |28.06.2018 З. Златанова: По време на председателството България се размина с важните европейски въпроси . 6| 4590 |25.11.2015 Златанова: Образованието е единствената имунизация срещу радикализма . 9| 4939 |11.06.2015 Жаблянов: Жалко, че не стигнаха 2 гласа за изгонването на Кадиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads