Реклама / Ads
5| 4669 |16.10.2009 НОВИНИ

Златко Баретата усмихнат и болен в съда, отсвирват го

.
Златко Баретата Източник: Вяра Йовева
Болният от сериозни бъбречни проблеми Златомир Иванов, по-известен като Баретата дойде усмихнат днес в съда, за да иска по-лека мярка на задържане заради проблемите си.
 

Софийски градски съд, обаче сметна, че състоянието на арестанта е добро и отсвири искането на адвокат Лъчезар Таков клиентът му да ползва по-лека мярка. Той представил документ, че Баретата има нужда от спешна операция.

Делото се гледа при закрити врата и продължи повече от три часа.

Четирима лекари бяха привикани, за да потвърдят колко е тежко състоянието на подсъдимия, който е изправен пред Темида за организиране на престъпна група, за рекет и убийства.

След заседанието нито прокурори, нито адвокати се съгласиха да говорят за мярката, позовавайки се на оправданието, че делото е секретно.

Защитниците на Иванов изразиха мнение, само че съдът го е оставил само защото е популярният „Златко Баретата". Те очакват на втора инстанция нещата да бъдат по-ясни и са категорични, че ще обжалват постановлението на СГС.

Срещу Баретата е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група с цел трафик на наркотици и подготовка на няколко убийства. Преди да бъде арестуван, Баретата обвини конкурента си Димитър Вучев – Демби, че го е натопил. Впоследствие Демби заяви, че Баретата стои зад убийствата на Никола Иванов – Бобъра и Георги Нацев, както и зад стрелбата срещу покойния Антон Милтенов–Клюна и Радослав Велков.

През април при акция на МВР и прокуратурата проведена в София, Перник, Варна и Бургас бяха задържани 22-ма от хората на Баретата. В ареста обаче бяха оставени само четирима - Мартин Димитров от Перник, Петър Стоянов и Валентин Луков от Варна и Петър Горанов.

Няколко месеца по-късно основният свидетел на прокуратурата Ивайло Серафимов оттегли показанията си срещу Баретата и набеди другия свидетел по делото – Димитър Вучев–Демби, че го е притискал и карал насила да свидетелства. Третият свидетел Тихомир Георгиев също показа известни колебания в показанията си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4504 |02.07.2009 Баретата няма да бъде застъпник на Дражев . 2| 5165 |27.06.2009 Баретата остава в ареста . 0| 4956 |09.06.2009 Повдигат обвинение срещу Баретата . 3| 5040 |05.06.2009 Демби пребил свидетел, за да топи Баретата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads