Реклама / Ads
6| 6944 |02.01.2018 АКТУАЛНО

Адв. Екимджиев за Фрог: Новото вето на президента е ритуално

.
адв. Михаил Екимджиев
При така наложеното вето на президента върху антикорупционния закон народните представители или трябва да се откажат от него, или да приемат изцяло нов закон. Ето защо те ще направят най-лесното – ще отхвърлят ветото.
 

Така  коментира пред Фрог нюз адвокат Михаил Екимджиев искането за налагане на вето на държавния глава върху антикорупционния закон.

 

Народните представители няма да се съобразят с ветото на държавния глава. Интересен е въпросът дали всъщност президентът цели да вразуми закона или ветото е протоколно и ритуално действие, с което Радев показва принципното си разграничение от антикорупционния закон.

 

Ако след евентуално отхвърляне на ветото, бъде сезиран Конституционният съд с по-добре фокусирано, прецизирано и премерено искане, тогава бихме могли да очакваме вразумяване, хуманизиране и европеизиране на закона. Съдбата на антикорупционния закон ще се реши след евентуално решение на Конституционния съд и след неизбежното сезиране на Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

 

Голяма част от критиките на президента са основателни, но не са достатъчно детайлно и задълбочено аргументирани. Липсват правни и логически акценти, като най-важните тези на Радев са маркирани бегло, на няколко реда, както и най-периферните му и несъществени аргументи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7307 |02.01.2018 Б. Рашков пред Фрог: Има убеждение, че симбиоза ДАНС–Цацаров създава имунитет на ръководни лица . 0| 5834 |02.01.2018 Проф. Т. Кантарджиев за Фрог: Над 10 000 души умират от усложнения от грипа . 7| 7997 |02.01.2018 Ген. Атанасов пред Фрог: Нямам доверие на президента, обслужва искания на управляващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads