Реклама / Ads
8| 7470 |16.03.2019 АКТУАЛНО

Алекс Алексиев: Хората, които управляват газовата ни индустрия, са корумпирани

.
Алекс Алексиев Източник: БГНЕС
Ние продължаваме напълно да зависим от Русия за нашето снабдяване, особено с газ. И това е според мен непростимо на това правителство. Ние сме едва ли не единствената държава в Европа, която продължава да зависи напълно от един доставчик. Защо е това? Защото, за съжаление, хората, които управляват газовата индустрия, са абсолютно корумпирани.
 

Това каза  по  радио "Фокес"  Алекс Алексиев, председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания

 

Може би знаете, че според руски източници, Русия е донесла в България близо 800 милиона долара. Те са изчезнали. Къде са изчезнали? Откраднати са. Да си говорим в прав текст. И Путин е с право да си иска парите в момента. Защо са откраднати? Защото такава е цялата система. И системата е такава единствено, защото разчита единствено на Русия, обясни експертът.

 

Погледнете какво става в Турция. Турция може да е всякаква, но в това отношение те са много по-умни от нас. В последната година 63% е намалял вносът на Турция от нашия балкански газопровод. Защо? Защото Турция решава и то доста решително да започне да се снабдява от другаде. С други думи с втечнен газ от Катар, от много други, дори от Америка. Турция винаги е имала два терминала. Сега доставиха нови два плаващи терминала. И строят още 6 други. С други думи Турция прави това, което ние отдавна би трябвало да направим, но не правим, поради това че корупцията на тази държава е абсолютно пагубна за народа, посочи Алексиев.


Той анализира и изказването на Ердоган за атентата в Нова Зеландия: Той ще търси дивидент, защото той, разбира се, че ще каже, че това е едва ли не, както вече го каза, едва ли не личен атентат срещу него, което са пълни глупости. Проблемът на Ердоган е следният. Ердоган закара Турция в сериозна икономическа криза. Последните 3 месеца от миналата година вътрешният брутен продукт на Турция намаля с 3%. Това е просто нечувано. Това е истинска рецесия. Отидете да видите, какво става в Турция в момента. Правителството започва да отваря будки, в които продава зеленчуци, защото зеленчуците на пазара са с невероятни цени. Задълженията на сума ти фирми, особено тези от строителния бранш, са много големи и те фалират постоянно. Турция се намира в много тежка икономическа ситуация, а пък там има местни избори, комунални избори, които ще се състоят в края на март. И за Ердоган това е много тревожно. Така че той се мъчи да отвлече вниманието на турците от собствената си политика, която е пагубна за Турция, към подобни неща като атентатите в Нова Зеландия, смята Алексиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9613 |14.03.2019 Поетът Н. Милчев: Партиите овълчиха хората, училището е джунгла . 19| 11016 |08.09.2018 Александър Ваклин мънка за подкупа и ареста на Иванчева, но съвестта му била чиста . 11| 6414 |25.06.2018 Алекс Алексиев: Изборите в Турция със сигурност са манипулирани . 4| 11255 |30.05.2018 Алекс Алексиев: Продължаваме да се държим раболепно към Русия и Газпром

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads