Реклама / Ads
0| 6499 |28.05.2007 АКТУАЛНО

Ангел Александров: Заплашваше ме човек с по-големи претенции

.
Един напълно криминален случай започва да придобива едва ли не политически привкус, нещо, което ми е крайно неприятно. Но тези две, така наречени мои колежки, просто пресолиха доста нещата.
 
Един напълно криминален случай започва да придобива едва ли не политически привкус, нещо, което ми е крайно неприятно. Но тези две, така наречени мои колежки, просто пресолиха доста нещата. Това каза за “Преди всички” на БНР Ангел Александров, директор на Националната следствена служба (НСлС) по повод скандала с, в който бе замесено и неговото име с различни обвинения за превишаване на правата. Той заяви, че към него са отправяни заплахи без да назове от кого. Само уточни, че ставало дума за “човек с по-големи претенции”, не свързани само с енергетиката. И това, което като заплахи се отправяше към мен, че, ако си позволя това или онова, ще има пресконференции, на които ще бъда компрометиран, ако пък не бъда така любезен да не бъда послушен, имат финансови възможности да се справят с мен, каза Александров. Шефът на НСлС обаче, заяви, че не би могъл да мълчи, когато са засегнати много сериозно интересите на институцията, която представлява.
Ангел Александров каза още, че заедно с главния прокурор са направили сериозен анализ на фактите, който показал, че Татяна Шарланджиева управлявала делото в посока на пълен провал. Анализът сочеше, че има някакъв срив, някъде по трасето на разследването има някакви спънки, каза още Александров и уточни, че внесеното от него предложение за дисциплинарно уволнение е само лично негово решение. По думите му тази кампания срещу него е много зле режисирана и ще претърпи пълен провал. Според Ангел Александров в скандала с “Топлофикация” са замесени още много други лица. Корнелия Нинова е “по-дребна, тя е била един изпълнител”, каза той.
Според директорът на НСлС в политиката има друго виждане по тези въпроси, но отказа да ги коментира, защото не му било работа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7366 |23.04.2024 Д-р Александър Симидчиев пред ФрогНюз: Имаме нужда от дозирана и научно базирана реакция спрямо ситуацията с коклюша . 9| 28999 |22.04.2024 Падна плочата с една от най-гoлемите исторически лъжи. Демонтажът на МОЧА продължава . 0| 3152 |20.04.2024 Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени . 3| 11093 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads