Реклама / Ads
6| 11539 |25.06.2019 АКТУАЛНО

Бивши шефове в КТБ: Специализираната прокуратура удари дъното

.
Адв. Мартин Апостолов
С постановление от 17.06.2019 г. прокурор Наталия Станчева от специализираната прокуратура ОТКАЗА да намали или промени наложената мярка „парични гаранция“ от 100 хиляди лева на адвокат Мартин Апостолов, във връзка с необходимостта от спешно лечение на тежко заболяване.
 

Това се казва в пост на страницата във Фейсбук на бивши администратори на затворената Корпоративна търговска банка. От приложеното към поста им постановление става ясно, че заболяването на адвокат Апостолов е едно от най-зловещите - раково образувание (аденокарцином) на белия дроб.

Ето какво написаха още потресените от решението на спецсъдията:

 

Мартин Апостолов е обвиняем на база фалшифицирани документи от основния свидетел по делото „КТБ“ Бисер Лазов и приети от прокуратурата, които „доказвали“, че Апостолов бил взел на ръка 50 хиляди евро.

 

Първоначалната наложена от съда мярка на неотклонение на Мартин Апостолов беше „задържане под стража“. След като престоя около 10 дни зад решетките, поради обжалване на мярката „задържане под стража“ на адвокат от САК – по решение на Специализирания наказателен съд мярката беше променена на „парична гаранция“ в размер на 100 хиляди лева - повече от сумата, която го обвиняват, че бил взел.

Освен, че е обвиняем по това поредно скалъпено дело, Мартин Апостолов е един от свидетелите на прокуратурата по делото „КТБ“.

 

Също така е и адвокат на част от затворените други свидетели на прокуратурата, които вече почти 6 месеца лежат в ареста, пак заради други фалшифицирани от Бисер Лазов документи – разписки за изтеглени пари на каса.

 

Недоумяваме, какъв човек трябва да е специализирания прокурор Наталия Станчева, за да откаже връщане на депозираната сума от Апостолов като мярка за неотклонение поради нуждата от спешно лечение, при това на колега, макар и в случая – противник в едно състезателно производство.

 

НО ние знаем причините на прокуратурата, а те са, че Мартин Апостолов:

- Открито разкриваше кражбите на активи от КТБ на основния свидетел на прокуратурата – Бисер Лазов и компания.
- Защитаваше част от вкараните в ареста осем момчета – свидетели на прокуратурата по делото „КТБ“.
- Помагаше на бившите служители на КТБ, обвиняеми по делото КТБ и ответници по над 100 заведени срещу тях искови молби в СГС.

 

Ние разбираме, че специализираните прокурори не притежават качества и дух за открит и справедлив процес по делото КТБ и по другите „пришити“ по-малки дела. Наясно сме, че основните им методи са меко казано „мутренски“, но всичко си има граници. Те, в случая, бяха вече преминати!

 

Това, което аргументира прокурор Станчева са „работни“ версии на заболяване в тежка степен, а „утежняващо вината“ на Мартин Апостолов е, че същият сам е отишъл при доктор, че са му правили изследвания, след което е бил освободен за домашно лечение. Това вероятно е грубо нарушение от негова страна – може би, според прокурор Станчева, същият е трябвало незабавно да остане и умре (в болницата).

 

Иронията е жестока, но показва и онагледява точно, какво мислим за такива магистрати!

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11942 |18.06.2019 Първо във Фрог: Трима външни адвокати прати бившият шеф на БНТ срещу Валя Ахчиева в съда . 9| 13434 |18.09.2018 Само във Фрог: Полицейски шефове бесни, че им се развалят повишения заради Маринов . 13| 10363 |17.09.2018 Каракачанов зачеркна всички шефове в МВР: Младен Маринов е най-добрият възможен вариант . 12| 13151 |07.09.2018 Бившият шеф на СРС Методи Лалов: Да бяха претърсили и ЦУМ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads