Реклама / Ads
32| 12772 |13.05.2012 АКТУАЛНО

Боевски натопен от България

.
Гълъбин Боевски
Гълъбин е натопен и поръчката, изпълнена в Бразилия, е дошла от България. Вероятно е неудобен на някого. Това разкри екслузивно пред Люба Кулезич майката на световния шампион по вдигане на тежести Стела Боевска.
 

 

Наскоро българинът беше осъден на 9 години 4 месеца затвор в Бразилия, заради откритите миналата година над 7 кг. кокаин в негови куфари.

 

Стела Боевска призна, че се страхува да говори за истинските причини за ареста му, защото Гълъбин има деца и може да се стигне и до по-лоши неща.

 

Според майката на Гълъбин присъдата на щангиста е безмилостна и много голяма. Тя обясни, че синът й е разполагал с достатъчно пари, за да наеме друг да свърши мръсната работа, а не той да рискува.

 

В предаването по ТВ 7 се включи и българският адвокат на Боевски Ивайло Дерменджиев. Той сподели, че това е може би първият случай, в който в подобен скандал се замесва спортист от световен ранг. Дерменджиев също потвърди, че Боевски е бил добър бизнесмен и умело е движел дейността във фитнес-залите си. То  разкри, че около делото са се появили и много спекулации, но в документите от разпитите и обвинението не е получил такива доказателства. Според него подобни били и твърденията, че Гълъбин е пропял пред бразилските власти и е издал мощен наркокартел и схемите на работа.

 

Нищо от това не излезе вярно, а и самият Боевски е коментирал, че за да издаде нещо първо е трябвало да го знае, обясни още адвокатът му.

Адвокат Дерменджиев обясни, че от целия процес бил смутен от факта, че много доказателства и искания за доразследвания не били допуснати от бразилското правосъдие. Според него в бразилския съд присъдите се разиграват като на ролетка. Съдията, осъдила Боевски, същия ден е постановила за трафик на 12 кг. кокаин 5-годишна присъда, както и за пренасяне на 900 гр. Кокаин – 12 години затвор.

 

Няма ясни критерии за правораздаване, всяко решение е субективно, допълни още Дерменджиев.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8790 |27.04.2012 СЕЕМО: Медиите в България са слугинаж на собствениците им . 30| 11291 |05.04.2012 Нови скандали преди визитата на руския патриарх в България . 36| 8705 |05.04.2012 Юрген Рот: “Газпром” е оръжието на Кремъл срещу България . 24| 7122 |06.03.2012 Майката на Боевски: Очаквам справедливост от бразилския съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads