Реклама / Ads
7| 3352 |15.06.2023 АКТУАЛНО

Експерт: България се превръща в обект на засилен интерес и хибридни атаки от страна на Русия

.
Източник: стопкадър
Политическото влияние в прокуратурата е само едно от многото важни развития в политиката на България”, на мнение е той. Милен Любенов засегна и динамиката в геополитиката, като спомена войната в Украйна и конфликта със санкциите на Русия. В този контекст, България се превръща в обект на засилен интерес и хибридни атаки от страна на Русия, въпреки липсата на твърди доказателства за такива действия.
 

Това каза  политологът доц. Милен Любенов пред  Дарик радио.

 

Според него правителството не може да очаква множество продължаващи промени, което води до сложна обстановка в политиката.

 

"Политическото влияние в прокуратурата е само едно от многото важни развития в политиката на България", на мнение е той. Милен Любенов засегна и динамиката в геополитиката, като спомена войната в Украйна и конфликта със санкциите на Русия. В този контекст, България се превръща в обект на засилен интерес и хибридни атаки от страна на Русия, въпреки липсата на твърди доказателства за такива действия.

 

Още един фактор, който Любенов изтъкна, е свръхконцентрацията на власт и липсата на парламентарен контрол. Той сподели опасенията си от политическата криза, която се задълбочава, и заяви, че в дългосрочен план не се вижда решение на хоризонта. 

"Процесите на прегрупиране на различните пластове в политиката са трудно проследими и непублични", посочи той.

 

В контекста на всички тези предизвикателства се наблюдават опити за създаване на нови политически партии и спекулации за промяна на формата на управление. Но политологът подчерта, че политическият терен в България е нестабилен и динамичен, а политическите партии имат ниско ниво на доверие от страна на обществото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 3895 |07.06.2023 Тагарев: България ще продължи да оказва помощ на Украйна . 0| 3705 |28.05.2023 Над 600 танцьори от България и Румъния завладяха сцената на XVI Международен танцов фестивал „Танцуваща река“ . 0| 2962 |25.05.2023 България участва за първи път на Международното ловно изложение в Истанбул . 2| 3702 |23.05.2023 Арестуваха в България боец на ”Вагнер”. Сформирал ли е Пригожин бригади убийци в Европа и САЩ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads