Реклама / Ads
21| 6531 |07.10.2023 АКТУАЛНО

Евгений Кънев: Открай време миньорите се използват за политически цели

.
Евгений Кънев, икономист Източник: БГНЕС
”Открай време тези миньори се използват за политически цели. Знаем кой притежава мините в България, като изключим двете американски централи. На практика всички останали са свързани много силно с политиката и политически лица 20 години назад в нашата политика. Включително финансирайки политически партии.”
 

Това заяви пред БНР икономистът Евгений Кънев.

 

"Аз не мисля, че беше случайно, че шефът на Мини "Бобов дол" седеше при подписване на споразумението между ИТН и "Възраждане", посочи той.

 

По думите му всички политически интереси се използват много грубо през такива протести, включително когато трябва да се "клати" управлението на едно "вражеско" правителство.

 

"Видяхме и в двата протеста как така наречените "коалиционни партньори" критикуваха правителството на Денков, че е слабо, не можело да преговаря, "аз ако бях, какво щях да направя". Не казват дали протестите са заслужени или не, а казват "ние ще отидем там и ще оправим нещата", допълни експертът.

 

"Медиите, вместо да отидат при мандатоносителя и да питат какво прави правителството, те реално интервюират винаги първо техните партньори в НС от ГЕРБ и ДПС. Но според разследване на БНТ 25% от лидерите на протеста участват в общински съвети. Е как да няма политическа намеса в протестите тогава? Преките интереси това правителство да не успее са ясни", отбеляза специалистът.

 

Според него всички противници на сегашното правителство и поддръжници на протеста работят всъщност за дестабилизация на България.

 

"Знаем в условията на война кого обслужва една дестабилизация. Само вижте ключовите им думи: "предатели" и "национален интерес". Като според техните изказвания – и на протестиращите , и на поддръжниците им, "националите интереси" някак винаги са насочени срещу ЕС и НАТО. А националният интерес според тях все клони към обслужване на Русия. Например вие зърнарите чухте ли ги някой да обвини за сегашната ситуация Путин? Да, Путин няма пряко отношение към протестите, да, но ако Русия не бе блокирала зърнената сделка на Украйна, нямаше да се налага зърното на Украйна да минава през други територии, включително и България. Ето я връзката", каза още Кънев.

 

Той попита някой отиде ли пред Руското посолство и да протестира с тракторите там.

 

"Затова, че украинското зърно заради тях минава през България? Не. Защо го правят: с някакви подбуди или просто от вяра, това е друга тема. За съжаление обаче, има твърде много организации, които във време на война разбират националните интереси като противоборство с общата политика на ЕС и НАТО", допълни анализаторът.

 

Относно това кой е виновен за протестите, Евгений Кънев изрази следното мнение:

 

"Аз ще попитам кой създаде тези едри земеделци, например? Десетина фамилии. Нали не си представяте, че тези зърнари сами ще тръгнат на протест, ако няма зад тях тези десет фамилии. А тях ги създадоха именно двете партии, които през годините на прехода управляваха сектори като земеделието и енергийни – ГЕРБ и ДПС. В сектор Енергетика за толкова години не са станали никакви реформи, но пък имахме сделки с Русия като "Турски поток", който изградихме безплатно в тяхна полза, преди това "Южен поток", заради който си отиде КТБ, зад който бяха пак същите лица. Какво говори това? Те забъркаха тази каша, обещавайки, че статуквото ще се запази за винаги."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 14943 |05.10.2023 Руският патриарх Кирил нарече българското правителство "врагът на рода човешки" и го обвини в сатанизъм . 9| 12642 |03.10.2023 МО на Обединеното кралство: Украйна нанесе поражение на руския Черноморски флот . 27| 22586 |02.10.2023 Емилия Милчева: Българите съгласни ли са да плащат въглероден данък, за да ги има въглищните централи? . 7| 8646 |02.10.2023 Енергиен експерт: Премиерът Денков е насаден на "пачи яйца" за въглищните централи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads