Реклама / Ads
0| 4579 |10.07.2008 АКТУАЛНО

Фестивалът Seeme се изкачи до нови висоти

.
Определено можем да кажем, че фестивалът се развива с много бързи темпове. Надяваме се организаторите да съумеят да запазят тази тенденция. Новото за тази година бе връчването на наградите на Seeme. На официална церемония бяха отличени победителите в 15 категории.
 
Те бяха избрани чрез гласуване на страницата на фестивала. Създаването на химн на фестивала също се случва за първи път. И ако това не е достатъчно ще се наложи да споменем и 14-те партита в различни градове на страната случили се преди фестивала с цел да запознаят възможно по-голяма публика за предстоящото събитие.

 

Тази година фестивала бе много по-голям като партитата се състояха в различни клубове и в продължение на три дни за феновете бе трудно да изберат къде да отидат. Всичко свърши с грандиозно парти на много нестандартно място. Подлеза през централната ЖП гара бе превърнат в парти център за една вечер, като феновете можеха да се насладят на различни музикални зони. Безспорно звездата на вечерта бе легендарният Джеф Милс, който не разочарова феновете си. На drum’n’bass сцената пускаха Noisia.

 

Други големи имане които посетиха българската столица за да пускат на фестивала са Eddi Halliwell, Paul Woolford, John O’Callaghan. Силно впечатление прави прерастването на фестивала от едно събитие промотиращо денс музиката към събитие покриващо много музикални стилове. Начинът по който се разви този фестивал за последните три години определено отговаря на динамиката с която се развива съвременната музикална сцена в страната, както и в региона на Югоизточна Европа.

 

Разбира се фестивала отново бе разделен на три основни компонента. Изложение, конференция и фестивални вечери.

 

Конференциите покриваха многобройни теми свързани с характера съвременната музикална индустрия. Продуценти, ди-джей, и хора от всички свери на индустрията споделиха своя опит в теми относно авторски права в дигиталната ера,  даунлоуд-а на музика от интернет, посоката на развитие на музиката индустрия като цяло и др.

 

Изложението от своя страна предложи много приятна атмосфера комбинирана с промо сетове на млади таланти.

 

 

 

DJ Marco Carola at SEEME 2008

 

{YouTubeVideo id=xnpshhpbAbQ} 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4842 |08.08.2008 Как да си спретнем садистична олимпиада . 0| 12997 |07.08.2008 Градските чешми – стара слава или спасение в летните жеги . 5| 5596 |07.08.2008 Никога не е късно да станеш за резил... на плажа . 0| 11905 |07.08.2008 Ябълките са манна за холивудски диети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads