Реклама / Ads
0| 7255 |22.05.2007 АКТУАЛНО

Главният секретар на Форин офис с къща в "Баба Стана" в Орешака

.
Ричард Стаг – британският посланик на Великобритания в София между 1998 г. и 2002 г., който е един от най-заслужилите амбасадори на Нейно величество кралицата за последните 100 години, и който показа горещи симпатии към България, ще оглави британската мисия в Индия. Стаг вече се е сдобил и със свой имот в „Баба Стана” и редовно прекарва почивките си там в живописната Орешашка мах
 
Ричард Стаг – британският посланик на Великобритания в София между 1998 г. и 2002 г., който е един от най-заслужилите амбасадори на Нейно величество кралицата за последните 100 години, и който показа горещи симпатии към България, ще оглави британската мисия в Индия, съобщава абсолютно достоверен източник. Информацията все още не са разпространили и вестниците на Острова.
В момента мистър Стаг заема изключително важен дипломатически пост, бидейки главен секретар на Форин офис (британското Външно министерство) в Лондон. По данни на информационния лидер в Троян, вестник "Троян 21", веднага след назначението си в България през есента на 1998 г. Ричард Стаг е прекарал инкогнито цяла седмица тъкмо в Троян; както той обяснил тогава – за да усъвършенства и практикува българския си език (научен, и то великолепно, у дома в Англия) но и, което е по-важно, да види страната ни отвътре, неформално. По време на мандата си в България Стаг нееднократно посещавал живописния Троянски край – преди всичко на гости на приятеля си Джон Бризби във вилата му в махала „Баба Стана” в Орешак. Съпругата на Бризби, впрочем, е не по-малко известна с факта, че е била колежанска съученичка на лейди Дайана. Мисис Бризби и в момента се намира в Орешака, където се възстановява след счупване на крак, сполетяло я по време на езда в имението й в Лондон.
Ричард Стаг е присъствал и на церемонията по връчването на годишните ученически награди „Бризби” в двора на троянското ОУ „Иван Хаджийски”. Миналата година – на 21 септември - е бил в Троян и за представянето на мемоарната книга „Спомени” на Константин х. Калчев в Музея на занаятите. По данни на вестник "Троян 21" Стаг вече се е сдобил и със свой имот в „Баба Стана” и редовно прекарва почивките си там – в живописната Орешашка махаличка, кацнала над Троянския манастир. Затова няма нищо странно във факта, че високопоставеният британец е бил там и по Коледа миналата година. В Троян имат всички основания да очакват, че през май, точно преди заминаването му за новото назначение в Делхи, Ричард Стаг отново ще бъде на „Баба Стана”, където ще зареди батериите преди дългото пребиваване в бившата британска колония. „Троянската планина е невероятно красива!”, споделя преди време пред "Троян 21" мистър Стаг. Троянската керамика вероятно ще присъства и в индийския му дом, а дали Стаг няма да избере именно Орешака пред Лондон по време на отпуските си, е почти излишно да се гадае.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7348 |23.04.2024 Д-р Александър Симидчиев пред ФрогНюз: Имаме нужда от дозирана и научно базирана реакция спрямо ситуацията с коклюша . 9| 28986 |22.04.2024 Падна плочата с една от най-гoлемите исторически лъжи. Демонтажът на МОЧА продължава . 0| 3142 |20.04.2024 Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени . 3| 11085 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads