Реклама / Ads
5| 5254 |07.05.2015 АКТУАЛНО

Има споразумение за TV7?

.
Ще влезе ли пак полиция в TV7? Източник: Булфото
В МВР е получено писмо с искане за съдействие от частен съдебен изпълнител по повод предстоящо извършване на действия по изпълнително дело в офиса на телевизия в София на 7 май, съобщиха от пресцентъра на МВР. Във връзка с искането в СДВР е изготвен план с основна задача недопускане на нарушения на обществения ред и самоуправни действия. Задълженията на полицията в такива случаи са законово регламентирани, подчертават от Вътрешното министерство.
 
Замалко да спрат излъчването на ТВ7 и News7, след като по-рано днес стана ясно, че частен съдебен изпълнител влиза отново в телевизиите. Той бе придружен от около 15 мъже, за които се предполага, че са хамали, които ще помагат за изнасянето на имуществото.

Днес изтече едноседмичният срок, в който телевизията трябва да предаде имуществото си на съдия-изпълнител по решение на синдиците на КТБ. При такива процедури се започва от скъпите вещи, а не от евтините, посочи по-рано днес пред Нова телевизия Радослав Миленков - председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете.

 

Той уточни, че истинският размер на дълга на ТВ7 към КТБ е 2,5 млн. лв. като срещу това финансиране има особен залог на част от техниката - не цялата техника на телевизията. По думите му от медията е имала време от 20 юни миналата година да погаси задълженията си, но така и не го е направила.

 

Ръководството на TV7 обаче твърди, че е направило пореден опит да договори разплащане на забавените вноски, синдиците обаче отказали предложението и в момента се пристъпва към стандартната процедура за вземане на техниката като обезпечение на заема.

Припомняме, миналата седмица частен съдебен изпълнител и десетки полицаи влязоха в сградата на ТВ7 във връзка със забавено плащане на телевизията към КТБ след изтеглен заем от банката. Вследствие на това бе извършен опис на сървърните помещения с искане техниката да бъде конфискувана, което реално причинява спиране на излъчването на телевизията. След протест на служителите и широк обществен възглас бе дадена седмица отсрочка паричната сума да бъде върната на държавата. Този срок изтече вчера.

Междувременно от „Технологичен център – институт по микроелектроника (ТЦ – ИМЕ)“ АД изпратиха писмо до премиера Борисов с уведомление, че дружеството има да събира 288 млн. лева от длъжника „Краун Медиа“ ЕАД, който е едноличният собственик на телевизия „ТВ 7“. Парите са използвани за финансиране на телевизията и са с произход от КТБ.

От „ТЦ – ИМЕ“ отбелязват, че парите са предоставяни за периода 2009 – 2014 г. Сумата е използвана от „Краун Медиа“ ЕАД за финансиране на дейността на телевизията. Дружеството е подало молба до СГС за откриване на производство по несъстоятелност на длъжника, по която очаква съдът да предприеме необходимите предварителни обезпечителни мерки, като назначаване на временен синдик, за да не се допусне извършването на увреждащо кредиторите прехвърляне на единствения актив на длъжника.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4487 |07.05.2015 С. Найденова: ВСС загуби част от своята легитимност . 16| 4943 |05.05.2015 Синдиците на КТБ не искат парите на TV7, а сървърите . 0| 4750 |05.05.2015 Гамизов: Не е геройство да плащаш сметките, с които те крадат . 12| 6803 |05.05.2015 Д-р Шишков за Фрог: Д-р Дечев е необходим на здравеопазването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads