Реклама / Ads
2| 19923 |25.11.2018 АКТУАЛНО

Инспекторатът на МВР подпука шефа на полицията във Враца Янко Янколов

.
Янко Янколов
Инспекторатът на МВР проверява дейността на шефа на полицията във Враца Янко Янколов. Поводът за това е сигнал до министър Младен Маринов, подаден от зам.-директора Николай Григоров, който има подозрения за сериозни нарушения, извършвани от неговия началник.
 

Още на 31 август, стана ясно, че се подготвя отворено писмо до министъра срещу Янколов. Оказа се, че за написването му са били необходими два месеца и в крайна сметка на 30 октомври то е било получено на „6-ти септември“ в столицата.

Нов трус в МВР Враца! Зам.-директорът на полицията Григоров излезе в дълъг болничен, пише отворено писмо до министъра против Янко Янколов, уточни БулНюз.

 

В сигнала са посочени няколко груби нарушения на правилата на МВР и на закона. В него се твърди, че старши комисар Янко Янколов се е настанил неправомерно във ведомствено жилище, което се намира в района на пл. „Македония“ във Враца. В нарушение на вътрешните правила е направен основен ремонт на имота за сметка на МВР при положение, че е трябвало той да покрие разходите. До този момент от настаняването в него директорът не е заплащал консумативите на жилището и те се трупат на сметката на областната дирекция, което също е сериозно нарушение.


В сигнала до министър Маринов се твърди, че шефът на полицията във Враца пътува редовно до София, където живее семейството му. За целта се използват служебните автомобили „Тойота Лексус“ и „Опел Вектра“ и за това няма издадени необходимите документи. Всичките пътувания до столицата са били за сметка на бюджета на вътрешното ведомство. Още на първата му пресконференция старши комисар Янколов бе попитан директно от репортер на BulNews дали използва коли на МВР, за да се прибира вкъщи и тогава той официално отрече да го прави. Сега се оказва, че информацията на медията ни е била точна.


В тлъстия по обем сигнал има и твърдения, че Янколов не се е регистрирал по настоящ адрес и по този начин е направил опит да заобиколи вътрешните правила за експлоатация и отчетността на ППС и така да не е в нарушение на заповедта за реда за ползване на служебни автомобили.


Безспорно едно от най-тежките обвинения е за спорните му методи на управление на дирекцията и незачитане на човешкото достойнство. В резултат на това са напуснали голяма част от ръководните служители, като са посочени длъжностите им. Същото масово напускане е имало и в областната дирекция във Видин, докато е била управлявана от Янколов.


Любопитен е и неизвестният досега факт, че директорът на полицията във Враца е изгонил от ежедневните оперативки шефа на РДПБЗН Николай Димитров, на когото е забранено да присъства на тях. За първи път е била прекъсната и връзката с началника на регионалния офис на ДАНС Пламен Тончев и то отново по вина Янколов.


Проверката на Инспектората на МВР ще продължи и утре, като не е изключено след нейните констатации в областната дирекция да има нов началник. Случайно или не, но миналият четвъртък, щом посрещнал проверяващите от София, Янко Янколов на бегом още същата вечер е изнесъл багажа си от ведомственото жилище. На този етап не е ясно дали ще го връща…

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11768 |14.11.2018 Само във Фрог: Пламен Георгиев ”мачка” шефа на ВКС, за да си гарантира ”светло бъдеще” . 8| 11473 |27.09.2018 Антикорупционната КПКОНПИ да провери първо шефа си Пламен Георгиев. Има защо . 17| 18964 |12.04.2018 Ден след разкрития на Фрог, махнаха шефа на ДАНС-Пловдив „Писанчовото” . 10| 27444 |11.05.2017 Григор Здравков пред Фрог: Готвели са ми удар преди да назначат шефа на митниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads