Реклама / Ads
10| 11879 |16.06.2023 АКТУАЛНО

Качество и класа? Москва се изложи с новата руска “Лада” на форума в Санкт Петербург

.
С проблем започна демонстрацията на новия модел на AvtoVAZ Lada Aura на икономическия форум в Санкт Петербург. Ръководителя на Сбербанк Герман Греф трябваше да покаже как работи луксозното возило пред очите на камерите и журналистите, но се оказа, че автомобилът не може да запали, а електронният монитор на таблото изглежда не работи.
 

Първо шефът на АвтоВАЗ Максим Соколов заедно с министъра на финансите Антон Силуанов обиколиха хотела с кола. След това Соколов реши да демонстрира колата на Герман Греф, заобиколен от журналисти, но колата не запали. При повторен опит, направен от министъра, возилото все пак стартира. 


Моделът Lada Aura, удължен седан, базиран на Vesta, беше официално представен на 8 юни 2023 г.


Това е само една от случките, която се случи на грандиозния икономически форум в Санкт Петербург. Част от видеоклиповете, които циркулират в социалните мрежи, огромни мъже, облечени в изрязани потници, които надуват балони без ръце и демонстрират "сила" като мачкат тенис топки в ръце или огъват метални тръби с главите си. Видеата, разпространени от Фонтанка.ру, бяха определени като "абсурдни" от потребителите.

На други клипове се видя как група хора извършват дезинфекция на помещения преди пристигането на Владимир Путин, който говори пред гостите на форума. 

 

По време на речта си, Путин заяви, че вярва, че икономиката на Русия може да нарасне до 2% тази година, докато страната се бори със западните санкции, наложени от началото на конфликта в Украйна. През април Международният валутен фонд (МВФ) понижи прогнозата си за 2024 г. за Русия от 2,1% на 1,3%.

 

По думите на Путин  "като цяло публичните финанси на Русия са балансирани". Руският държавник призна, че Москва е трябвало да похарчи повече пари за отбрана, за да подсили сигурността си. 

 

Между дебатите за арктическия туризъм и нововъзникващите влиятелни лица в социалните медии в Русия, думата “война“ не се появява в дневния ред. Въпреки това обаче в речта си Путин се обърна към чуждестранните компании, изтеглили бизнеса си от Русия заради войната. повече от 1000 международни компании - включително McDonald's, PepsiCo, H&M и Adidas - спряха да работят на територията на Русия. Путин каза на Международния икономически форум в Санкт Петербург, че Русия не "затваря врати" за задгранични бизнеси, обмислящи връщане.

 

Президентът Владимир Путин използва форума, за да покаже руската икономика пред световните инвеститори. Кремъл посочи, че журналисти от "неприятелски държави" няма да бъдат допуснати. Тази година няма представителство от Европа или Съединените щати.

 

Форумът в Санкт Петербург, бившата имперска столица, построена от цар Петър Велики преди 300 години като "прозорец" към Европа, се провежда от 1997 г. и се определя от много официални лица като отговор на Русия на Световния икономически форум, проведен в Давос.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 10413 |28.03.2023 Скандал в Москва: Близки до Путин го наричат “джудже с Наполеонов комплекс” и “дявол” . 8| 5026 |06.12.2022 Протестиращи блокираха Руската църква, скандират: ”Убийци” и ”Тук не е Москва” . 11| 7547 |19.09.2022 Христо Грозев, Belingcat: Путин не иска мобилизация, в Москва и Санкт Петербург мислят, че война няма . 0| 8086 |14.08.2022 Евронюз: България ще стане първата страна в ЕС, екстрадирала в Москва критик на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads