Реклама / Ads
14| 12906 |20.09.2017 АКТУАЛНО

Нинова се отказа да е опозиция, прегърна се с ГЕРБ

.
Странна партия е БСП, още по-странна изглежда тя под ръководството на Корнелия Нинова. Уж са опозиция, а договореностите им с Борисов са всекидневни.
 
Вчера социалистите в парламента подкрепиха кандидатът на ГЕРБ за шеф на НОИ, днес не погледнаха дори за какво са дошли да протестират под прозорците на Народното събрание от "Емко", но пък получиха свои представители във Висшия съдебен съвет.

Вярно, не са като брой колкото тези на ГЕРБ и патриотите, но явно им стигат. Такива примери има много, а заяжданията и личните престрелки между Борисов и Нинова са чиста парлама. Един вид, за пред хората.

Всъщност Корнелия Нинова работи усърдно да има кабинети Борисов-4 и дори Борисов-5. Буйната дама-социалистка изглежда се интересува много повече от това Брюксел да свали санкциите си срещу олигархичния кръг на руския президент Владимир Путин, отколкото да спечели най-после едни избори срещу ГЕРБ.

Тя скача срещу всяка, макар и завоалирана крачка в подкрепа на действията на ЕС и НАТО срещу агресивната и застрашаваща и страната ни политика на Москва. Нищо, че сме станали членове на тези две европейски структури по собствено желание, а не насила. Крайно време е да си каже направо-иска ли да напуснем ЕС и НАТО и да влезем в Евразийския съюз на Путин.

Така насила ще накара огромното мнозинство от българите на следващите избори да подкрепят партия, която не поставя под съмнение това. И ако няма друга на хоризонта, ще дадат гласа си на Борисов и неговата партия заради, макар и много страхливото, с оглеждане и приклякане деклариране на принадлежността ни към европейските структури и ценности.

Нинова вижда ли реалностите в България? Нека ги припомним- 77 процента от българите одобряват членството на България в Европейския съюз, докато 13 процента са против. 59 на сто от българите одобряват членството ни в НАТО, а негови противници са 22 процента. Този дял нараства с 4-5 пункта за последните три години.данните са от януари тази година.

Няма партия, с претенции да ръководи държавата, която не би се съобразила с тези цифри. С едно изключение- БСП. За Нинова и хората й връзката с Русия-идеологическа, финансова и материална-явно е много по-важна от нагласите на българите.

Защо соцлидерката не иска да прогледне, не е ясно. Ясно е само, че процентът на българите, отишли да работят в Русия или да учат там е нищожен спрямо тези, избрали за същата цел Европа. И това ако не показва нагласи на потенциални гласоподаватели, тури му пепел.

 Докато БСП не стане реална алтернатива на ГЕРБ без да иска да обръща пътя ни на развитие, няма шанс да вземе властта. И ще е само фон на управлението на "еврогражданина" Борисов.

Ще присъства в парламента благодарение на гласовете на възрастните хора, които продължават да олицетворяват тази партия с Живковата БКП и своята младост. Така за "хранените хора" на соцлидерката ще има топли места и високи заплати. Но нищо повече. 

Георги Александров, Фрогнюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3932 |20.09.2017 Макар и първи по корупция в ЕС, Борисов се хвали, че сме готови за Шенген . 1| 5194 |20.09.2017 Славчо Велков: Борисов е говорил с шведския премиер за купуване на изтребители . 25| 20866 |20.09.2017 Фрогоко: Борисов и Каракачанов отсвирват ”Грипен” и F-16 заради МиГ-29?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads