Реклама / Ads
40| 11508 |26.02.2024 АКТУАЛНО

Креватни емоции и трупове: Любовница на Путин сменя Маша във Външно на Русия? Трусове в София

.
Катя Мизулина и влюбеният Вова...
Треска тресе Министерство на външните работи на Русия. Причината е информация в правителствените среди, че нова фаворитка на президента Путин – Екатерина Мизулина ще заеме мястото на сегашната говорителка на Външно Мария Захарова. Това съобщи за Фрог нюз източник от руското посолство в София. Темата вече се коментира и в някои руски медии като „Вот так“, Русия 24 и др.
 

Това била една от причините посланик Елеонора Митрофанова да откаже да се яви в Министерството на външните работи на България, където бе извикана по повод смъртта на Алексей Навални в затворническа колония отвъд Полярния кръг. Тя изпрати свой служител, което е грубо нарушение на дипломатическия протокол. Истинската причина обаче била усложнената ситуация около Мария Захарова, от която Митрофанова не получила никакви указания и предпочела да не се появява във Външно, без да е наясно как да реагира на българската позиция.

Интригата се заплита от слухове в руската дипломатическа мисия, че Митрофанова поддържа отношения с новата любимка на Путин Мизулина.

 

Смяната на Захарова обаче може да предизвика истинскию трус във върховете на властта в Кремъл. Причината е, че външният министър Сергей Лавров много държи на сегашната си дясна ръка Мария (Маша Алкаша, както я наричат някои руски медии), която често изрича остри и агресивни коментари по повод действия на „колективния Запад“ и САЩ. Запознати считат, че именно нейната „уста“ е причина Путин да иска смяната й. Новата му тактика била насочена към търсене на аргументи за преговори с Украйна, в които Русия да се включи като страна, постигнала голяма част от целите на „специалната военна операция“. За целта му трябва ново лице във външното ведомство на Кремъл.

 

Новата фаворитка Екатерина Мизулина обче предизвиква разнопосочни мнения във върхушката на управлението. Тя се изявява като лидер на „Лига за безопасност в интернет“. Активистка е и за подпомагане на деца, пострадали от домашно насилие. Това й създава име на обществено активен човек. Най-известна обаче е със сигналите до прокуратурата и полицията за хора, които са против войната в Украйна. Също и с постоянните докладни до Уикипедия да се променят текстове, свързани с Русия, които не се харесват на Кремъл. По нейно настояване десетки руски музиканти, актьори, писатели, художници и други хора на изкуствата са вкарани в черните списъци и обявени за „чуждестранни агенти“.

 

В дипломатически кръгове в Москва обаче броди слух, че красавицата Мизулина е двоен агент – на британците и на родните й руски служби. Като студентка в Лондонския университет тя била вербувана от службите на Острова, но в същото време работела за руското разузнаване, на които докладвала всичко. Според някои слухове обаче, не било съвсем ясно, на кого е по-лоялна – на Лондон или на Москва.

 

Путин много харесал блондинката, когато се срещнал с нея по повод нейни доклади за ситуацията в Далечния Изток – Китай, Тайван и целия регион. След това тя няколко пъти била привиквана в някои от резиденциите на диктатора, когато той ги посещавал.

 

Напоследък тя се прочу и с доноси срещу журналисти и медии, които уж нарушавали „правилата за ползване на интернет и рекламиране на дрога в мрежата“. Всъщност става дума за хора и издания, които по някакъв начин изразяват съмнения относно нуждата да се воюва срещу Украйна.

 

В кръга около Путин и особено във военните среди новата любовна афера на президента предизвиква отрицателни емоции. В армията недоволстват, че хиляди техни колеги загиват всеки ден, докато държавният глава се забавлява с нови любовни афери. „Креватни емоции на фона на трупове“, е заглавието в един от коментарите на известния военен блогър А.Д., който също попада в "черен списък" по сигнал на Мизулина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4080 |26.02.2024 Кои министри ще запазят постовете си? Очаква се днес анализът на Денков и Габриел . 3| 4020 |24.02.2024 "Писма от Украйна": Истината за украинските българи и едно предупреждение за България . 8| 7719 |23.02.2024 Гръцкият бизнесмен Каламарис с директни обвинения към Зартова и нейн бивш заместник . 7| 9118 |21.02.2024 Руски военен блогър разкри колко жертви е дала Москва при Авдеевка и се самоуби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads