Реклама / Ads
6| 14515 |09.11.2017 АКТУАЛНО

Фрогоко: Комисията ”Грипен” пришпори Каракачанов за изтребителите

.
Красимир Каракачанов
Комисията по отбрана в лицето на шефа и ген. Константин Попов и шефът на временната комисия ”Грипен” Емил Христов запитаха военния министър Красимир Каракачанов докъде в МО са стигнали с проекта за нов изтребител. Оказа се, че не са под кривата круша, а е приета Пътна кара за изпълнение на проект ”Придобиване на нов тип боен самолет”.
 
От отговора на Каркачанов стана ясно, че на 25 октомври на заседание на Съвета по отбрана е приета тази пътна карта. В момента се подготвя актуализиран вариант на „Проект за инвестиционен разход“, като визията на ВВС и МО е той да бъде внесен в Народното събрание до края на ноември.

Кои са основните стъпки в пътната карта се посочва от Otbrana.com..

Първата е отдаване на организационна заповед на министъра на отбраната за актуализиране на проекта с дефинираане на ясна финансова рамка и страните, до които  ще бъде изпратено Искане за предоставяне на предложение – RFP; актуализиране на Борда за управление на проекта, ръководител и работни екипи по направления; актуализиране на Методиката за избор на оптимален вариант за реализация на проекта  с Математически модел за оценка на вариантите за реализация на проекта; изготвяне, приемане, съгласуване и изпращане  на актуализирано Искане за предоставяне на предложение.

Втората е уведомяване на страните, подали отговори по RFP за удължаване на процедурата за избор на нов тип боен самолет, съгласно доклада на временната комисия.

Третата е назначаване на съвместна работна група за оценка на отговорите на изпратените RFP.

Четвъртата е обобщаване, анализиране (при необходимост и доуточняване) на получените отговори и избор на доставчик.

Петата е подготовка на проект на  договор на база на предложение на правителството, което съответства на изискванията по проекта и условията за придобиване.

Шестата е сключване на договор по реда на Закона за международните договори.

Седмата е влизане в сила, обнародване и действие на договора.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7358 |23.04.2024 Д-р Александър Симидчиев пред ФрогНюз: Имаме нужда от дозирана и научно базирана реакция спрямо ситуацията с коклюша . 9| 28993 |22.04.2024 Падна плочата с една от най-гoлемите исторически лъжи. Демонтажът на МОЧА продължава . 0| 3147 |20.04.2024 Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени . 3| 11087 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads