Реклама / Ads
14| 14659 |03.12.2019 АКТУАЛНО

Лоби на ДПС гласи Маргарита Попова за заместник на Цацаров или Гешев

.
Маргарита Попова Източник: БГНЕС
Маргарита Попова, вице-президент (22 януари 2012 до 22 януари 2017 г.) е гласена за заместник-главен прокурор или заместник на КПКОНПИ. За нейното ново кадрово амплоа настояват хора от ДПС и т.н. „библиотекарски кръг“. Това съобщиха за Фрог нюз източници от парламента и правителството.
 

Според тях хората на Доган постигнали негласно споразумение да подкрепят назначението на Иван Гешев за обвинител №1, а Сотир Цацаров за председател на мега антикорупционния орган. От движението обаче искали срещу това техни хора да заемат висши длъжности в двете важни и всесилни структури. Целта е да не се закачат хора и бизнесмени, свързани с бизнес интересите на кръга #Кой, както и да се придобива информация за определени икономически и политически субекти.

 

Самата Попова напоследък много активно прави заявка за подобен пост, щедро хвалейки Гешев и Цацаров.






Тя бе считана за номинация на ДПС за вицепрезидент на Плевнелиев. След завършване на мандата през 2017 г. дори бе обсъждана като вариант за кандидат на движението за държавен глава. Пред журналисти тя не отрече такъв вариант и дори заяви, че това би било чест за нея.

 

Името на Попова бе свързвано и с КТБ, където дъщерята и зетят на вицепрезидентката били крупни вложители, въпреки, че синдиците на банката ги бяха „пропуснали” в официалните списъци. Попова отрече, но лъсна истината, че имената на Константина Попова и съпругът й Евгени Танчев са в списъка на кредиторите на банката.

 

Маргарита Попова е известен юрист. През 2016 г. защитава докторска научна степен в УниБИТ, известен още като „библиотекарския“. Ръководството на учебното заведение се свързва с ДПС от години и е наричано понякога „сарайско-библиотекарски кръг“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8726 |16.09.2019 Доц. Маргарита Пешева: „Хоризонт“ беше самоубит за втори път след кризата 2001 г. . 6| 9640 |18.01.2019 Депутатите запушват устата на медиите, ще налагат глоби до 20 млн. евро . 8| 7660 |27.12.2018 Каракачанов пита Радев да си каже, кой лобира за F-16 . 24| 64741 |20.03.2018 Диков пред Фрог: НАП огласиха стряскащ факт, отвратен съм, че големите медии не го отразиха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads