Реклама / Ads
9| 13483 |20.11.2018 АКТУАЛНО

Мария Пиргова: Всичко в държавата е счупено, правителството ще падне

.
Правителството ще падне преди евроизборите. Това заяви в предаването „Тази сутрин” политологът Мария Пиргова. Тя допълни, че управляващите ще направят всичко възможно да не подаде оставка.
 

„Трябва да си спомним колко дълго издържа Орешарски с протести. В първите дни на протестите виждаме едно неглижиране от страна на правителството. Затова гражданите стоят по кръстовищата – това е незаконно, но държавата не прави нищо, тя се показва изключително слаба. Предполагам, че тези месеци ще се употребят за политически договорки между партиите и ще вървим на два вида избори на евроизборите”, коментира Пиргова.

 

Политологът Даниел Смилов посочи, че големият въпрос е дали правителството ще изкара до евроизборите, а причината е раздорът в коалиционния партньор – „Обединени патриоти”.

 

„Единият формат е между ГЕРБ и ДПС, като скрит партньор, който ще подпомага правителството. Друг формат е ГЕРБ и патриотите, но те сега са пръснати на различни страни и очевидно не е възможно. Третият формат е малцинствен – ГЕРБ с подкрепа от Марешки и ДПС. Това не е решено и се създава чувство за слабост. От началото на този политически сезон, ние всяка седмица обсъждаме дали кабинетът ще оцелее”, заяви Смилов.

 

Пиргова заяви, че признак за раздора в коалицията са неработещите институции.

„Вече има протести и тези протести ще нарастват. Всичко в държавата е счупено, беззаконието се толерира и държавата не работи. Има масови нагласи за недоволство на едни умни и не толкова бедни хора. От 2013 г. протестите са престижни и те няма да се приберат, на тях им е приятно улицата и те ще поставят своите условия”, каза Пиргова.

 

По думите ѝ Волен Сидеров ще напусне коалицията, защото той се опитва да оглави патриотите при евентуални следващи избори.

 

„Той не говори като член от управлението, а като опозиционер. Критикува постоянно и иска оставки. Той не играе конструктивна роля. ВМРО пострадаха много покрай скандала с паспортите, така че има основание за искане на политическа отговорност от Каракачанов, но това е задача на опозицията, а не на коалиционния партньор”, допълни Смилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 13825 |24.10.2017 Скандално: Бойко Борисов обещал на Путин да строим АЕЦ ”Белене” въпреки всичко . 18| 15173 |10.05.2017 Кум на Мария и Франсоа Габриел е Жозеф Дол . 4| 7000 |06.05.2017 Борисов: Ще направим всичко възможно за статуса на военните . 1| 8138 |04.05.2017 Бъчварова с панталон в МВР и всичко си идва на мястото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads