Реклама / Ads
14| 8804 |24.12.2009 АКТУАЛНО

Мега Рок 2010 година се задава

.
AC/DC
Фенове, гответе се! Ще се изкъртим от кеф и в България с най‒големите банди
 

Дойде време за най-голямата рок сензация на годината! AC/DC ще се появят за първи път у нас! След като миналата година буквално ни заобиколиха и не ни удостоиха с честтта да ни посетят, тази пролет една от най‒яките рокгрупи в света със сигурност ще забият и на родна земя. С 35 години история, с над 200 милиона продадени копия албуми и най-вярната армия от фенове в музикалния свят AC/DC са най-великата рок банда на планетата, за която наистина си струва да похарчим стотинa лева от скромния си джоб. На 14 май най-после ще видим в София китариста Ангъс Йънг в училищна униформа, стил които той популяризира десетилетия преди Бритни Спиърс. А националният стадион със сигурност ще бъде взривен и от новия им албум “Black Ice”, първият след осемгодишно мълчание, който влиза директно на номер 1 в 29 държави. Побърканите им фенове още с пускането на билетите в продажба се забързаха с пълна сила, да се уредят с билетче. Въпреки високата цена, никой не се оплака, а напротив, всички eдинодушно заявиха: „Това са AC/DC в България, на крака дошли у нас!!” И наистина след голямото шоу, което направи Мадона през лятото, никоя голяма банда няма право да се колебае, дали да начертае турнето си и през България. Определено феновете тук ще се изкъртят от кеф, а Националния стадион, дай боже, да не бъде унищожен! Всеки, който е бил част от техен концерт, след това с часове усеща енергията, напрежението и силата им. От “TNT” до “Rock’n’Roll Train” - зверското шоу на легендите и умопомрачителният им звук ще ни подлудят. Със сигурност няма да пропуснем експлозията!

Годината 2010 ще се отличава и със предстоящето идване и на Сър Елтън Джон на 6 юни.
Великият музикант ще пристигне у нас със своя бенд от виртуозни музиканти и ще изнесе спиращ дъха спектакъл на столичния стадион Локомотив. Поради елитния характер на събитието и впечатляващата визия на концерта, за първи път у нас зоната на терена пред сцената ще бъде обособена като специален сектор със седящи места и по тази причина капацитетът на стадиона ще се ограничи до 20 000 души. Сър Елтън Джон е един от най-успешните музиканти на планетата, брилянтен британски композитор, текстописец и изпълнител, оставил огнена следа в световната музика. През своята 40-годишна кариера, Елтън Джон продава над 200 милиона записи, което го нарежда сред най-успешните артисти на всички времена. Сингълът му „Candle in the Wind“ е продаден в над 37 милиона копия, което превръща песента в най-продавания сингъл в историята на музиката. Сър Джон има над 50 хита в Топ 40, в това число седем последователни първи места в класацията за албуми на Съединените Щати. Носител е на пет награди Грами, Награда на Филмовата Академия на САЩ, Награда Златен Глобус и Награда Тони. През 2008 г. той е поставен на 3 място в класацията на списание Билборд на 100-те най-често класирани артисти в историята на Билборд Хот 100. Преди него са единствено Мадона и Бийтълс. Феновете му ще имат уникалната възможност да се насладят на галещите ухото тонове и да преживеят едно незабравимо изживяване.

Март месец ще остане бележит и с още един рок концерт на руската легенда Машина Времени. Не толкова популярни у нас колкото AC/DC, ветераните на руския рок все пак идват, за да представят уникалния си юбилеен концерт - 40 години на сцена. Първоначално те планират юбилейния тур да включва 40 концерта в най-големите градове на Русия. Но когато новината за предстоящото турне на легендите се разчува, светкавично започват да валят покани за гостувания от цял свят. Групата решава - първия етап от турнето да стартира в края на март 2009 година и да премине през Русия и близките страни Украйна, Беларус, Казахстан, Прибалтика. Машина Времени е една от най-старите и най-популярни рок групи, създадена по времето на комунистическия режим в бившата СССР, в края на 60-те. Тя е сформирана от Андрей Макаревич и Александър Кутиков в пика на Beatles-манията сред московските студенти, а популярността й е толкова огромна, че тогавашното правителство трудно успява да наложи цензура над творчеството на групата. До средата на 70-те, Машина Времени успява да изгради своя уникален еклектичен стил – от поетични песни, през лиричен и носталгичен фолклор, до блус и rock-n-roll парчета. Машина Времени печели славата си с препълнените зали на всеки свой ъндърграунд концерт, а музиката им се разпространява въпреки ограниченията на комунизма. Машина Времени се нарежда в десятката на най-популярните групи в Росия, а организаторите със сигурност обещават грандиозно рок шоу, напомнящо малко и за режима!

А ние, отчаяните фенове, остава само да се надяваме да ни посетят и уникалните U2,
за които се шепнат и мълвят истории, че може и да се отбият до тук. Истината била, че преговори се водят и евентуално заради близките дати в страните ни съседки, може да ни ни огрее и нас! Стискаме палци и си пожелаваме на Коледа и това чудо, пък дано то стане! Луда рок 2010 ни очаква; гответе се!

Ju_17 SmileSmileSmile
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7449 |30.12.2008 10-те най- подходящи градове за посрещане на Нова година . 1| 11478 |22.12.2008 10- те най - големи хуманитарни катастрофи на 2008 година . 5| 6061 |18.12.2008 Time определи Барак Обама за човек на годината . 0| 5448 |10.12.2008 Новият албум на U2 излиза на 23 февруари 2009 година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads