Реклама / Ads
0| 5300 |31.12.2014 АКТУАЛНО

Минус 14 градуса ще бъде в празничната вечер

.
Днес времето над страната ще е студено, в източната половина от страната и доста ветровито, което ще създава усещане за още по-студено време и образуване на преспи и навявания. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
 

Ще бъде облачно и на много места ще има превалявания от сняг. По-значителни ще са валежите в Югоизточна България. Вятърът ще е слаб, в Източна България умерен и силен от север. Максималните температури също ще са в широки граници – преобладаващите ще бъдат между минус 9° и минус 4°, по южното крайбрежие на морето около нулата. В София минимална температура минус 13°, максимална минус 9°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се повиши още.

 

В новогодишната нощ времето над по-голямата част от страната ще остане облачно. В Източна и най-вече в Югоизточна България ще продължи да превалява сняг, докато над Западна ще има разкъсвания на облачността. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Към полунощ преобладаващите температурите ще бъдат между минус 13° и минус 8°, в София минус 13°-минус 14°.

Над Черноморието ще бъде ветровито, облачно, с валежи от сняг, само на най-южното крайбрежие на морето от дъжд и сняг. Ще духа силен северен вятър. Максимални температури от минус 4° по северното до 1° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето е 3-5 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от слаб сняг. Вятърът ще е силен от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 10°, на 2000 метра около минус 15°.

 

Жълт код за ниски температури и силен вятър е обявен за 24 области в страната. В областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и Добрич се очаква студено време с отрицателни дневни температури. Минималните температури сутринта ще са между минус 14° и минус 9° и максимални - между минус 10°и минус 5°. За областите Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали е в сила жълт код за силен вятър. Ще духа силен северен вятър със скорост 15-20 м/сек. и пулсации до 24 м/сек. Ще има условия за образуване на преспи и навявания.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8755 |13.11.2014 К. Добрев: Тефтерът "Златанов" е "бомба", която трябваше да бъде обезвредена . 16| 8170 |11.11.2014 Политолог пред Фрог: Проф. Минеков ще бъде последван от Гражданския съвет на РФ . 15| 5342 |06.10.2014 ВСС отряза брата на Петьо Петров за шефски пост в прокуратурата . 0| 5594 |28.07.2013 Горещниците вдигат жегите над 40 градуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads