Реклама / Ads
9| 8183 |12.05.2015 АКТУАЛНО

Л. Младенов за Фрог: Спецотдел "България" работи в македонските служби

.
Лазар Младенов
Ако ситуацията в Македония беше нормална и ако тук работеше едно нормално правителство, сигурно вече няколко пъти щеше да си е подало оставката, заяви за Фрогнюз председателят на Българския културен клуб Скопие Лазар Младенов. Фактът, че това не става само по себе си говори за членовете на това правителство.
 
Аз лично не вярвам, че Груевски ще подаде доброволно оставка. Необходим е сериозен натиск, както от международната общност, така и от хората вътре, които да излязат по улиците и да им кажат "Доста беше! Отивайте си!" По друг начин няма да стане.

В Македония нищо не е случайно, те са подготвени да се бранят, независимо че протестите са вече окървавени с 8-те загинали полицаи в Куманово. В една нормална държава терористите не се оставят да се разхождат необезпокоявани от никого, а се и обезвреждат по възможност без да се дават жертви. Защо чакаха толкова време да се случи това, да се концентрира една такава огромна група във втория по големина град на Македония и да има конфликт? Въпросът можеше да се разреши много по-рано. Това показва, че случилото се е чист сценарий. Но какво можеш да очакваш от държава, чиято политика се дирижира от Белград? Албанците пък са политически и икономически партньор, а само българите са й врагове. 25 години от обявяването на независимостта на Македония тук продължават да се занимават с българите, концентрират се върху нас. Неслучайно службите в Македония имат специален отдел, който се нарича "България", нещо, което няма за никоя друга съседна държава. А какво значи това - значи, че сами си плюят братята и губят излишна енергия в омраза, вместо да защитават държавата си. Нищо не е случайно тук, в Македония, каза Младенов.

На въпрос дали сам той се чувства подслушван, Лазар отговори - Да, разбира се! Няма кой да ми подаде материалите за това, но го знам и го чувствам ежедневно, включително и от хора в полицията. Аз съм абсолютно редовно под наблюдение. Затова сега много поздрави специално на Сашо и компания. (Сашо Миялков е директор на Управлението за сигурност и контраразузнаване на Р Македония, а също така и първи братовчед на министър-председателя Никола Груевски - б.ред.)

"Не им се страхувам", отсече по този повод Л. Младенов. И каза още "Аз съм строител на тази държава, имах чисти помисли и идеи. Защитавах позицията, че Македония трябва да е самостоятелна държава, точно както са държави като Австрия и Германия. Аз съм македонски патриот, но по националност съм българин и никой няма правото да ми отнеме това!", каза Младенов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 8554 |07.05.2015 А. Ковачев за Фрог: В Македония започна началото на края . 14| 7130 |07.05.2015 Д-р Кехайов пред Фрог: Преизбирането на шефа на БЛС е уредено? . 12| 6803 |05.05.2015 Д-р Шишков за Фрог: Д-р Дечев е необходим на здравеопазването . 83| 13304 |29.04.2015 Коритаров пред Фрог: Случи се непростим гаф, превърнаха България в пирамида на невежеството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads