Реклама / Ads
16| 6428 |23.01.2024 АКТУАЛНО

Нови мъчения за Навални: Главният певец на Путин му пее всяка сутрин в 5 часа след руския национален химн

.
Източник: личен архив
Подложеният на репресии критик на Кремъл Алексей Навални разкри, че е изправен пред ново предизвикателство - принуден е да слуша пропутински поп певец всяка сутрин в 5 часа, съобщава „Гардиън“.
 

Навални заяви, че сутрешният му режим в момента включва слушане на руския национален химн, преди да му пуснат "Аз съм руснак" - патриотична песен, изпълнявана от певец на име Шаман. Истинското име на изпълнителя е Ярослав Дронов. Той е на гребена на вълната на военния патриотизъм, за да се превърне в основна фигура в държавната телевизия, и е една от знаменитостите, които официално предлагат на Путин да се кандидатира отново за президентския пост през март. 

 

В песента му "Аз съм руснак", която понякога изпълнява, облечен в черен кожен костюм с лента на ръката в цветовете на руското знаме, се разказва за това, че руснаците не могат да бъдат "пречупени" и "стигат до края".

 

 32-годишният певец предизвика полемика през ноември, когато симулира взривяването на ядрена бомба на концерт, излъчван по държавната телевизия. Тогава той натисна червен бутон в макетно ядрено куфарче, след което около него избухнаха фойерверки.

 

В съобщение в Х, подготвено от негови съюзници, Навални описа сюрреалистичната си сутрешна рутина. "Певецът Шаман стана известен, когато вече бях в затвора, така че не можех нито да го виждам, нито да слушам музиката му. Знаех само, че се е превърнал в главния певец на Путин", твърди опозиционерът.

 

Идеята музиката да бъде ползвана не за удоволствие, а за насилие, далеч не е нова.

 

Информация за подобни практики има дори и в Библията. Спомнете си как например според легендите стените на Йерихон паднали при звука на тръбите на завоевателите си.

 

В по-нови времена властите и специалните служби са осъзнали, че могат да използват определен тип музика и определени парчета с цел да изкопчат информация, да неутрализират психически и да докарат до лудост когото преценят. На мюсюлманите например често се пуска рок, тъй като те намират този тип музика за обидна, или в ушите им звучат песни на жени изпълнители - също оскверняваща практика.

 

Понякога на пръв поглед невинни мелодии като тези от детските предавания също вършат работа. Ключът при тях е в честото повторение на рефрените, което след няколко прослушвания започва да дразни, а след още няколко - да лази по нервите. А сега си представете часове наред, в които безспирно звучи само такава музика.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 14778 |22.01.2024 Искрен Митев адвокатства на Лорер и Василев: Няма далавера, всичко е прозрачно! . 28| 12841 |20.01.2024 Съдът отне 66 имота от Симеон Сакскобургготски . 9| 5840 |20.01.2024 "Лукойл" е внесла 25 млн. лева по-малко във фонда за енергийна сигурност . 33| 6957 |20.01.2024 Байдън: Ако Русия успее да срине Украйна, какво мислите ще се случи в балканските страни?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads