Реклама / Ads
4| 8683 |12.03.2008 АКТУАЛНО

Общителен „господин” в сив костюм приветства клиенти в зоомагазин

.
„Здравейте, добър ден!” така ни посрещна папагалът Коко от породата кралско жако, която е от най-разговорливите, в столичен зоомагазин. Удоволствието да притежаваш подобен сладур у нас струва 7000 лв.
 

Влизаме в зоомагазина на столичен булевард, на чиято витрина се боричкат две кученца. Отвън постоянно има минувачи, които спират за момент и им се радват, особено децата. Атмосферата в магазина е неописуема – изведнъж усещаш, че си наблюдаван от всички страни. След като животните те поопознаят, започват постепенно да ти привличат вниманието. Кучетата лаят, папагалите крякат, а хамстерите излизат от „къщичките” си и започват да се ровят в талаша. Продавачките им са свикнали с навиците и не обръщат внимание. Те подробно ни разказаха за обитателите на зоомагазина и за техните привички. Безспорната атракция е сивият папагал Коко – кралско жако, който е от най-разговорливия вид. Царствената осанка, която има, му придава допълнителен авторитет пред останалите животни в магазина. Речникът му съдържа цели 400 думи, като може да съставя и отделни изречения – „Здравейте, добър ден. Мамо, как си?”. Цената му, както и на останалите два папагала от породата ара в магазина, е 7000 лв., тъй като доста трудно се намират около Амазонка, а вносът им е от Австрия. Сред екзотичните „квартиранти” в магазина живеят и крокодил, който расте на големина в зависимост от средата, в която се намира, както и боа. Ако случайно сте любител на този вид домашни любимци, може да си купите например тази неoтровна змия за 1000 лв. заедно с терариума. Логично по-далеч от нея пък стояха гризачите, начело с най-малкия минихамстер, голям колкото палец.

img_4861.jpg img_4850.jpg img_4896.jpg

Близо до него пък в аквариум щурееха три чинчили – гризачи, наподобяващи хамстер, но малко по-големи. Цената им е между 250 и 350 лв., в зависимост от цвета на козината, която е и сред най-ценните за дамски палта. Грижата за тях не отнема много време и е нужно само да им се слага по-често пясък.

img_4829.jpg
img_4823.jpg img_4825.jpg

Продавачите обаче споделиха, че традиционно българинът се насочва към кучетата и избягва по-редките екзотични видове. Той обикновено избира сравнително малките породи, като кокер шпаньол и пудели, тъй като по-лесно се отглеждат в апартамент и не се нуждаят от дълги и чести разходки. Цената на американския шпаньол е 530, а на английския – 350. Най-скъпото куче пък е от породата чихуахуа с цена от 1500 лв. Ако случайно обаче кучето не бъде продадено и започне прекалено много да расте, то веднага се връща в развъдника, за да продължи развитието на породата си. Напоследък все повече хора предпочитат да си купят заек за домашен любимец. Продавачите  обясняват този факт с по-малкото грижи, от които се нуждае.

В столичната фауна се потопи Васил Василев

img_4804.jpg img_4857.jpg img_4845.jpg img_4893.jpg img_4867.jpg снимки Вяра Йовева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5346 |12.03.2008 Основател на Wikipedia обвинен в даване на подкуп . 0| 9469 |12.03.2008 Порнозвезди вдигат адреналина на българина в началото на април . 0| 16897 |10.03.2008 Улица „Париж” – своеобразният „Монмартр” на София . 1| 5611 |10.03.2008 Млади художници разкриват таланта си в изложбата "Няма такова място като дом"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads