Реклама / Ads
27| 22744 |08.04.2020 АКТУАЛНО

Осман Октай пред Фрог: Борисов ще изгори и ”бушона” Караниколов заради ББР

.
Осман Октай
На пресконференцията с Бойко Борисов, мисирките не посмяха да го попитат за ББР. Мълчанието им бе свързано с това да се запази финансовия министър Владислав Горанов. Икономическият министър Емил Караниколов го очаква съдбата на бившия му колега Нено Димов. Няма да сбъркате, ако направите предположение, че до край на деня Караниколов или сам ще си подаде оставката, или ще му бъде поискана. По-вероятно е да се случи второто.
 

Това каза политическият анализатор Осман Октай пред Фрог нюз. Ето какво още допълни той: Не беше случайна и репликата на премиера: „На Караниколов му казах да дойде тук, къде е?!“. Няма как тази далавера за 75 млн. лева да остане скрита особено в момент, когато България се намира в  извънредно положение. Ако бяха 7 млн. иди-дойди. Познавам лично шефа на ББР Стоян Мавродиев. Той и цялото ръководство на тази държавна банка няма начин да са извършили на своя глава тази „сделка“ зад гърба на министър-председателя и на министъра на финансите.

 

Категоричен съм, че Мавродиев и хората му са отпуснали този кредит, защото са  имали изключителни гаранции от най-високо място. Не говоря изобщо за Караниколов. В тази верига той е най-слабата и безобидна брънка. Той е човек на „Атака“, която в този момент има проблеми с коалицията и управлението. В публичното пространство винаги  му се приписва, че е кадър на Сараите и Пеевски, внедрен през „Атака““, уточни Октай.

Според него Мавродиев за нищо на света  не би си заложил главата в торбата с отпускането на този огромен заем. „ Познавам го от близо 20 години, от времето преди да влезе във финансовия екип на Иван Костов. Били сме на срещи, разговори и в общи компании. Говоря с тази убедителност, защото зная какъв характер е.  

 

Той премина през НДСВ, ГЕРБ. Беше недосегаем и известен с това, че е от групата около Пеевски и Горанов. Чрез квотата на „Атака“ той стана шеф на тази банка. Няма как човек от тези среди на своя глава да поеме такъв риск. Трябва някой да му е наредил какво да свърши. През всички години Мавродиев е оцелявал. Бъдете убедени, че и този път е получил гаранции, че нещата ще се случат гладко. Всички знаем, че в България нещо не се случва без знанието и  разрешението на Бойко Борисов“, допълни още той.

 

Осман Октай прогнозира, че днес до довечера трябва да очакваме оставка. „Борисов, за да се героизира и дистанцира от скандала, ще изгори поредния бушон. Това не е случайна сума в кризисна ситуация. Дори Горанов сам не би поел такъв риск. Тази фирма, която е получила кредита, е публична тайна, че зад нея стои дългата ръка на хората около Пеевски и една друга банка. Същата тази банка има проблеми около ареста на Нено Димов. Борисов ще пресече скандала да не стигне до него. Единственият начин това да се случи, е да се поиска и  оставката на министъра на икономиката“, каза още Осман Октай.

 

Според него всички отстранени около този скандал  ще бъдат скрити подобно на  бившия шеф на БНБ Иван Искров. „Някой знае ли къде е този човек и какво прави? Видяхте, че Пламен Георгиев също беше скрит, но медиите го издъниха. Тези хора ще бъдат скрити някъде, за да не осветят тези, които са им дали гаранции, че всичко ще е  под контрол. Виждате, че в обществото има огромно напрежение по много причини, като основната е ръста на безработицата. Тепърва вълната от протести ще се надига. Много структури ще излязат на улицата. Управляващите знаят, че никой няма да повярва на приказки от рода на това, че бордът на ББР е взел решение да отпусне кредит без знание на МС. Това удря авторитета на МС, удря авторитета  и на БНБ“, допълни анализаторът, който е и бивш зам.-председател на ДПС.

 

Октай е категоричен, че Борисов не случайно говори за идващ ад и за  трупове. „Казва ни, че Той ще направи всичко възможно да не се случи това.  И утре това ще му бъде спасителния пояс. Бъдете сигурни, че много скоро ще излезе, за да ни каже, че ТОЙ не е  допуснал да дойде ада и да има трупове по улиците.

 

Колкото и да обижда президента и да се подценяват думите ми, за мен е ясно едно. Румен Радев е добре информиран на базата на информацията, която получава от ведомствата и службите. Затова и няма как приказките му за глад и растяща безработица да са празни. Убеден съм, че това, за което говори държавният глава се базира именно на анализите от информацията, която достига до него.

 

Службите дори не смеят да огласят реалната картина на положението, защото ги е страх от Борисов. И те предоставят тази информация на Радев, надявайки се той да вземе отношение. Борисов днес ще изгори следващия бушон. Сигурен съм, че Иван Гешев и прокуратурата също ще се намеси. И нищо чудно Емил Караниколов да седне до Нено Димов, за да му прави компания в ареста“, заключи Осман Октай.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7779 |25.03.2020 Адв. Величков пред Фрог: Реална е опасността от нарушаване на човешките ни права . 15| 21173 |25.03.2020 Бойко Атанасов пред Фрог: В прокуратурата ме питаха кои са свидетелите по делото „РИКО“. Искат да ги притиснат . 86| 137197 |15.03.2020 Само във Фрог: Държавният резерв разпродал преди месец на безценица животоспасяваща апаратура . 17| 18126 |12.03.2020 Владимир Береану за Фрог: Борисов се изплаши да не загуби звездната си роля, действа предизборно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads