Реклама / Ads
0| 10330 |06.06.2007 АКТУАЛНО

Погребват Иван Зографски в Берлин утре, Росица Новева нежелана там

.
98-годишният Иван Зографски, собственик на хотел "Кемпински-Зографски", ще бъде погребан утре в присъствието само на близки роднини. Известният бизнесмен почина преди два дни в берлинска болница, но близките му обявиха кончината с ден и половина закъснение. Това стана причина много медии да напишат, че веднага след смъртта му е започнала роднинска война за разпределяне на милионите му.
 
98-годишният Зографски е починал в събота в немската столица след десетдневно тежко боледуване. В последните часове от живота на богаташа той бил неадекватен, рядко идвал в съзнание.

Първата разпространена версия бе, че имотите и бизнесът на Зографски ще бъдат разпродадени, за да си поделят наследниците му парите. На пазара щял да бъде пуснат и софийският хотел „Кемпински Хотел Зографски”. Експерти твърдят, че комплексът едва се задържа на нулата и няма печалба от доста време.

Бизнесменът има син - Кирил, и три дъщери. Погребението на Зографски ще бъде на тихо и спокойно място в Германия в четвъртък. Роднините са категорични, че от България за погребението няма да бъде канен никой. За младата приятелка на Зографски – Росица Новева, и дума не можело да става, тъй като тя била ненавиждана от семейството.
Самата Росица Новева разбрала скръбната вест едва на втория ден от свои познати. Тя се разплакала по телефона и отказала да се вижда с когото и да било.

Първоначалният си капитал милионерът Иван Зографски натрупал, като прехвърлял храни и медикаменти през фронтовата линия в края на Втората световна война. Постепенно започнал да купува имоти и да ги препродава. Бизнесменът притежава столичния „Кемпински хотел Зографски”, който е част от международна верига от 1997 г. Бизнесменът е собственик и на много недвижими имоти в Германия и Испания. Сред тях е берлинският хотел „Панорама”. Зографски е почетен председател на българското училище в Берлин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7959 |30.04.2024 ISW: Кремъл провежда хибридна кампания директно срещу НАТО. Пример - отравянето на Гебрев в България . 8| 6016 |29.04.2024 Българските радиа и телевизии призовават за незабавна дискусия: Пълна забрана на рекламата на хазарт не е решението . 7| 14161 |27.04.2024 Атлантическият съвет: Тодева бе единственият областен управител, който се осмели да демонтира паметника на съветските окупатори . 5| 11128 |26.04.2024 Една от най-дълбоко критите тайни - Чернобил. "Всички страни около нас обявяват, че има радиация, но не и България".

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads