Реклама / Ads
30| 6666 |14.06.2023 АКТУАЛНО

Пропутински медии у нас лъжат за успехи на Кремъл, докато за всеки 48 сантиметра умира войник! Хиляди руснаци гният по полетата

.
Той е загинал заради Путин...
Лъжи за руски военни успехи бълват български прокремълски медиии, а през това време загиват стотици войници на Москва. През последните 24 часа масирано пропутински медии в България съобщават бодро за настъпателни действия на руската армия, за грандиозни успехи и унищожаване на десетки танкове Леопард и бойни машини на пехотата на украинската армия.
 

Цитират руското военно министерство и руски медии като източници на достоверна информация.

 

Оказва се за пореден път, че всичко това е нагла пропаганда. Според дипломатически източници от руската столица на съвещание в Кремъл президентът Путин е поискал жестоки наказания за висши командири, които не са изпълнили неговата заповед да не се отстъпва нито метър превзета територия. Наказания ще има и за онези, които не изпълнили голямата цел – превземането на цялата територия на Донецка област. Той припомнил, че това е трябвало да стане първо до септември 2022 г., а след това до 1 март 2023 г. Не само това, но руските войски в тези райони от дни отстъпват при пълен хаос. Статистиката показва, че руската армия в момента губи по един войник на всеки отстъпени 48 сантиметра завоювана преди това територия. До момента за изминалото денонощие са унищожени зенитна батарея, а от 46-и полк на специалните сили са се спасили около 30 души.

 

На 10-11 юни украинската армия е извършила пробив на южния фронт – на кръстовището на Донецка и Запорожка област. Общо към 13 юни са освободени 7 населени места. Загубите в жива сила и военна техника на Москва са огромни.

 

За да прикрие тежките поражения руската пропаганда измисли нов термин за отстъплението – „изравняване на фронта“. Доскоро се използваше „прегрупиране“.

 

В същото време вече няколко дена Министерството на отбраната не съобщава броя на загиналите руски войници, поради нарастващия лавинообразно брой на мъртвите.

Заради бързото отстъпление и хаоса в командването на руската армия, хиляди трупове на руски воини остават непогребани и гният по полетата на Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6324 |08.02.2023 Проф. Иво Драганов: Проблемът е, че БНТ и БНР приличат на истински медии, а не са . 0| 5567 |22.12.2022 Проучване на Фрог: 6-годишни искат детектор на лъжата, дебитни карти и цели банки от Дядо Коледа . 4| 9034 |29.11.2022 ”Продължаваме промяната” изобличиха лъжата на ГЕРБ за пътните ремонти . 11| 10129 |10.11.2022 Да се чете задължително, ако е с етикет ”fake”! Как пропагандните медии у нас видяха отстъплението от Херсон?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads