Реклама / Ads
21| 6087 |29.12.2013 АКТУАЛНО

Протести: "Оставка" вместо "ЧНГ" в новогодишната нощ

.
"Оставка" вместо "Честита нова година" да ехти на столичния площад "Батенберг" навръх 31 декември. Такава акция подготвят в социалните мрежи протестиращите. Идеята е по време на тържественото посрещане на 2014 г. традиционното празненство в центъра на София да стане импровизиран протест, пише "Преса".
 

Към момента участие в събитието са потвърдили над 430 души. Очаква се окупиралите Софийския университет "Ранобудни студенти" също да излязат от щаба си - Аулата на Алма матер, и да се включат в празничната демонстрация.

Официално искане за протест засега липсва. Очаква се празничното шоу "Сцена под звездите" да започне на 31 декември в 22.30 ч. и да продължи до 1.50 ч. на 1 януари, а градския транспорт ще работи до 2 ч. след полунощ. От Столична община ще приложат стандартните мерки, които всяка година се прилагат около новогодишния купон. На място ще има контролно-пропускателни пунктове, обясни отговорникът по въпросите на сигурността Красимир Димитров. На площада няма да бъдат допускани злоупотребили с алкохол, няма да е разрешено и внасянето на стъклени бутилки и пиротехника. За спокойното протичане на тържеството ще бдят три пожарни и три линейки с лекарски екипи. От МВР тепърва ще преценяват колко служители на реда ще бъдат изпратени да охраняват "Батенберг".

В момента на прлощада се строи сцена, на която ще тече програмата за вечерта. Микрофона ще хванат деут "Ритон", Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския танцов ансамбъл, както и тийнейджърските идоли Михаела Филева, Венци и Дивна.

Междувременно във Фейсбук се появи нова група, която призовава да бъдат прекратени мирните протести. Организаторите призоваха на 10 януари парламентът да бъде окупиран и нападнат по аналогия със събитията от 1997 г., когато разгневени тълпи щурмуваха сградата на Народното събрание. "Нужно е София да стане една идея по-страшна от Киев", призоваха бунтарите. Апелът натрупа много негативни коментари и в редиците на самите протестиращи, които настояват демонстрациите срещу властта да продължат, но мирно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6703 |28.12.2013 Тежката година на Ердоган . 9| 7807 |28.12.2013 Главният секретар на МВР: Разследванията за убийствата на Георги Илиев и Фатик напредват . 12| 6738 |27.12.2013 "Форбс" към Украйна: Вземете пример от България . 26| 11952 |23.12.2013 Приключенията на един бг емигрант

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads