Реклама / Ads
9| 4824 |15.03.2016 АКТУАЛНО

Радан Кънев: Обществените поръчки са в едни и същи лапи

.
Радан Кънев
В опозиция постигнахме за 3 месеца повече отколкото 13 месеца във властта. Да отмениш обществени поръчки под натиск е добре. Но защо са в едни и същи лапи и един картел? Това каза и пита в "Лице в лице" по bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него трябва да има наказания за това, както в Румъния.
 
Не сме се отказали от идеята за нов десен проект, но това не е бърза работа. Сега трябва да положим усилия максимален брой хора да се включат в политиката, защото тя страда от липса на почтеност и експертност. Реформаторският блок бе силен, когато гражданският съвет вземаше решение. Блокът не е бил коалиция от пет партии, а единен политически субект. Ще стоим в блока, докато се произнесе като единен субект, а не като петима лидери. РБ петима лидери ли е или няколко стотин общински съветници, хиляди избиратели?, каза и пита  Кънев.

Не трябва да допускаме коалицията ГЕРБ - БСП да се развива. На местните избори имаше много места, където ГЕРБ подкрепиха БСП на балотажа. В България се разбра, че министър излиза трудно от властта. Говоря и за Петър Москов. Водил съм разговори с него в тази насока. Всичко е публично и не искам повече да коментирам, разкри Кънев.

Най-лошо е, че Бойко Борисов си позволи да лъже публично. Той е много умен човек и много добре знае, откъде му идват проблемите. Първата му лъжа беше, че сме искали да сваляме Сотир Цацаров. Втората беше, че сме имали шеф на ВКС. Никога не съм се виждал с Лозан Панов. Още една нагла лъжа е, че назначаваме съдии. Борисов излъга, че гласуват с ДПС, защото ни няма в зала. Това е изключителна нахалство. Не може да се говори така. Не може да се лъже така. Вече не съм сигурен, че премиерът все още ме обича, иронизира лидерът на ДСБ.

Гадна е опорната точка, че искам да сложа свои хора в съдебната система. Единственото нещо, за което се боря в политиката, е да има независима прокуратура, защото в Румъния правят чудеса.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5735 |19.02.2016 Борисов: Младежът от Лондон ме подтикна да спра обществените поръчки . 18| 5324 |30.12.2015 Р. Кънев: Няма да правим бързи крачки за дясна алтернатива на ГЕРБ . 1| 5298 |01.12.2015 Радан Кънев предложи независим прокурор да разследва "Яневагейт" . 55| 8942 |01.10.2015 Фрог око: Небето ни не пазят Радан и Соломон, а ген. Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads