Реклама / Ads
27| 14439 |12.09.2023 АКТУАЛНО

Руски политолог пред Daily Mail : Пригожин е жив и готов да мъсти, в самолета е бил негов двойник

.
Евгений Пригожин
Евгений Пригожин, за когото се счита, че загина при самолетна катастрофа край Твер, всъщност е „жив, здрав и свободен“ и „крои планове за отмъщение“ на руския президент Владимир Путин. Това мнение изрази руският политолог Валерий Соловей, като през септември обеща да разкрие информация за това в коя държава се укрива Пригожин в момента.
 

В интервю за британското издание Daily Mail Соловей заяви, че всъщност не самият Евгений Пригожин, а негов двойник е бил на борда на разбилия се на 23 август самолет. Освен това, според политолога, руските спецслужби и власти са наясно с това. Самият Пригожин, според Соловей, остава на свобода „в неизвестна страна“ и планира как да отмъсти на онези, които са отговорни за смъртта на неговите другари и всъщност го осъдиха на принудително изгнание.

 

"Той възнамерява да си отмъсти, че е изправен пред такъв избор. Той възнамерява да отмъсти на хората, които възнамеряваха да го унищожат и унищожиха хора, близки до него“, каза Соловей.

 

Политологът твърди, че Пригожин разполага с прилична сума пари в брой (биткойни на стойност £1,6 милиарда, което сега е еквивалентно на $2 милиарда). Според Соловей Пригожин „ще използва тези средства, за да отвърне на удара“, пише оше Евроком.

 

„Това е повече от достатъчно за отмъщение. Що се отнася до амбицията, енергията и смелостта, той ги има в изобилие“, каза експертът.

 

Трябва да се отбележи, че следственият комитет на Русия официално потвърди смъртта на бившия ръководител на ЧВК "Вагнер". Според ведомството това е потвърдено от анализ на ДНК материал, открит от криминалисти на мястото на самолетната катастрофа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 56947 |07.09.2023 Трактора заблуждавал преди да го застрелят, че щял да става шеф в службите. Защо името му е удобно за скандали? . 17| 6910 |06.09.2023 Преди 138 г.България счупи волята на Великите сили и обяви Съединението! Язък за ония луди глави.... . 13| 5238 |04.09.2023 Светослав Малинов: На президента трябва да се гледа като на почетен председател на ”Възраждане” . 55| 11209 |01.09.2023 Руското посолство се похвали със ”суперкомпютър”, който се оказа в централата на Facebook отпреди 10 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads