Реклама / Ads
3| 16089 |22.06.2023 АКТУАЛНО

Руснаците - живи мишени на убийците от Вагнер. Ужасът от помилваните затворници започна?

.
Започва ли да бере Русия плодовете от обиколката на Евгений Пригожин в затворите и вербуването на осъдени за частната му армия “Вагнер”? Въпросът е логичен, след като в социалните мрежи вече циркулират ужасяващи видеоклипове, на които се виждат следи от клане или престрелки.
 

Един от споменатите случаи е от влак, пътуващ от Барнаул в Сибирския федерален окръг за Адлер (микрорайон в Сочи, Краснодарски край). Според информацията, която циркулира в някои руски медии, пътник е бил намушкан в едно от купетата, а няколко души са били ранени. Свидетели твърдят, че извършителят е бил пиян, обвинявал е останалите във влака в това, че са планирали терористична атака.

 

Нападателят е бил задържан. Кадри, разпространени в социалните мрежи, показват кървавите последици от нападението.

 

Никъде в информацията не се споменава, че извършителят има общо с “Вагнер”. Нещо повече - руски медии твърдят, че наемниците на Евгений Пригожин са били неправомерно замесени в ужасяващия случай от украински медии. 

 

Вчера бе съобщено и за убийство в кафене в Ангарск. Прострелян бе президентът на местната федерация по бокс Александър Ракислов. Загина и още един човек. Извършителят е Василий Мурачев, който също е член на ЧВК "Вагнер" и наскоро се е завърнал от фронта.

 

Хиляди бивши затворници, включили се в редиците на “Вагнер”, се върнаха обратно в домовете си. Това тяхно завръщане обаче съвпада с невиждан ръст на убийствата в Русия от 20 г. насам. През април британския в. “Гардиън” съобщават, че върналите се от фронта осъдени вече са започнали да тормозят местните руснаци. 

 

Тогава бе съобщено за убийството на недъг човек в Цхинвали, столица на обявилата се за независима от Грузия Нова Осетия, призната от Русия. Местните власти съобщиха в ранните часове след убийството, че са задържали извършителя, идентифициран от държавните медии, беше Георгий Сиукаев, осъден убиец, който беше вербуван от затвора миналата есен от паравоенната организация на Евгений Пригожин.

 

В края на март Юлия Буйскич, 85-годишна пенсионерка, беше убита в дома си в малкия град Новий Бурец в Кировска област, на 600 мили източно от Москва. Извършителят - 28-годишният Иван Росомахин, е рецидивист, вече осъден на 10 г. затвор за убийство през 2020 г. Той също е бил вербуван от Пригожин, а малко преди престъплението се е върнал в родния си град.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 53441 |07.06.2023 Проф. Станчев: Руснаците са полудели, Южна Украйна остава без земеделие за десетилетия напред . 40| 14136 |20.02.2023 ”Процъфтяваща” Русия: Путин се къпе в злато в Кремъл, руснаците тънат в мизерия . 8| 10936 |13.02.2023 Санкционирани по ”Магнитски” има в целия свят, в Европа челници са руснаците. Къде сме ние? . 27| 17681 |12.01.2023 Евгений Дайнов: Не съм ги урочасал руснаците, когато написах, че Русия няма да надживее Путин…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads