Реклама / Ads
1| 9193 |31.07.2008 АКТУАЛНО

Сезонните намаления стигнаха 70% и са към своя край

.
Станалите вече практика и у нас сезонни намаления вървят към своя край. Маркови дрехи могат да се купят на достъпни цени, както в моловете, така и в централните столични магазини.
 

Някои търговци вече са решили да се разделят с 60-70 на сто от цената, за да реализират стоката си и успешно го постигат, тъй като повечето стоки се разграбват като топъл хляб. Най-често обаче може да се види намаление от 30 до 50 на сто. Да си купиш дреха или обувки с една трета по-евтино, изобщо не е лошо. Най-хубавите стоки обаче се разграбват в самото начало на намалението, това важи с пълна сила за фирмените магазини. 

magazin_namalenie_2.jpg

В момента изборът на модели и размери малък.

Обхванати от спортна мания за евтини покупки, често се оказваме пълни с ненужни неща, а още по-обидно е, ако намалението в действителност не е изгодно. Затова с риск да изглеждате дребнави трябва да използвате математическите си умения, защото 150 лева не е 50% от 200 лева, независимо какво пише на етикета.
Преди да тръгнете на лов за евтини стоки, трябва да си дадете ясна сметка какво търсите. Намаленията ги има от месец по всички търговски улици и молове в София. Даже вече вървят към своя край. На “Екзарх Йосиф” обувките от 30-40 лева са станали по 10-20 лева, докато в скъпите магазини за маркови изделия на “Витошка” има обувки, намалени с 40-50 лева, които след редукцията на цените се предлагат по 80-100 лева.
От главата до петите може да се облечете, ако изберете някои от моловете, там си е всичко на едно място. Обувките се продават с 30-60 на сто по-евтино, а при дрехите има и до 70 на сто отстъпка от цената, прави впечатление, че този търговски трик използват по-големите вериги. Малките магазинчета не си позволяват лукса да намаляват стоките си по никое време. Качествени тениски, по които са луднали тийнейджърите, има за 10-20 лева.

magazin_namalenie.jpg
 Заради затихналата търговия и намалелите възможности на клиентите всички търсят начини да се отърват от стоката, която на всичкото отгоре минава от мода твърде бързо. Затова изобщо не е чудно, че “заразата” сезонно намаление е обхванала дори магазините за бельо и бански. И така докато съвсем се опоскат рафтовете с летни дрехи на столичните магазини. Разбира се вече навсякъде можем да видим и есенните колекции, които са на доста сериозни цени.

magazin_namalenie_1.jpg
снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 8112 |30.07.2008 Риалити шоу "Хванати в изневяра" стартира по Диема . 12| 5967 |29.07.2008 Кои са „вълците” на Станишев? . 0| 6437 |29.07.2008 Фалшива лотария от Италия мами клиенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads