Реклама / Ads
10| 27632 |08.04.2024 АКТУАЛНО

Шофьор на "Паяк" остана без книжка, след като вдигна колата на служител на ДАИ

.
Да вдигнеш кола на служител на ДАИ е опасно
Служител на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация (ИААА) в Пловдив е свалил номерата на "паяк" и е отнел книжката на работник в общинското предприятие "Паркиране и репатриране", защото вдигнал личния му автомобил заради неправилно паркиране,
 

Общината ще обжалва съставения акт с посочените нарушения, а Изпълнителна Агенция "Автомобилна Администрация" (ИААА) е започнала вътрешна проверка по случая, която трябва да установи има ли злоупотреба със служебно положение, информира БНТ.

 

Скандалът станал, след като общинският паяк вдигнал неправилно паркирана пред сградата на ИААА - Пловдив, кола. Служител на "Паркиране и репатриране" твърди, че на паркинга, където е била закарана колата, дошли двама, като единият бил с униформа на ИААА, който обиждал и заплашвал служителите.

 

Скандалът избухнал, след като общинският репатриращ автомобил вдигнал неправилно паркирана пред ДАИ Пловдив кола.

"След като минахме с паяка, констатирахме нарушение на кола, която е спряла пред знак, с който е забранено спирането и паркирането. След което докарахме колата тук, тръгнахме за друг сигнал", разказва Николай Атанасов – служител на ОП "Паркиране и репатриране".

 

През това време собственикът на вдигнатия автомобил, който се оказал служител на ДАИ Пловдив, установил липсата му и отишъл на наказателния паркинг, за да си плати глобата.

 

"Идват две лица - единият с униформа на ДАИ. Той непрестанно обижда, заплашва нашите служители, също така твърди, че ще се върне и ще - цитирам - "ще видите какво ще се случи", разказва Нъшан Деркалестаниан от ОП "Паркиране и репатриране".

 

Инспекторът от ДАИ дори залепил фиша с глобата си върху будката на наказателния паркинг. След това заедно със своя колега изчакал паяка да се върне и започнала изненадваща проверка. На шофьора на репатрака е съставен акт, отнета му е книжката, свалени са и номерата на паяка.

 

Констатираните нарушения са липса на лиценз за извършване на обществен транспорт, липса на тахограф, на пътен лист и товарителница.

 

Казаха, че задължително трябва да ми вземат книжката, задължително трябва да спрат автомобила. Не работя в момента - нито работя, нито си карам личната кола. Вързаха ми ръцете отвсякъде", разказва Димитър Стоянов, който е шофьор на паяка.

 

Стоянов подписал съставения акт с възражения.

 

Деркалестаниан обясни, че всички констатации са неоснователни, тъй като общинско предприятие "Паркиране и репатриране" не извършва търговска дейност.

 

Ден след скандалния случай инспектор на държавната автомобилна администрация от София пристигна в Пловдив, за да провери действията на техния служител. От "Автомобилна администрация" заявиха, че съставеният акт е заради липсата на лиценз за превози на товари.

 

"Нека да проверим случая. Не можем да твърдим че има незаконни превози, без да сме установили факти и обстоятелства за извършената проверка", коментира Антон Ставрев от "Автомобилна администрация".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8593 |07.04.2024 Лена Бориславова: Съставът на служебния кабинет - политически неприемлив, силно провокативен . 33| 12761 |06.04.2024 Проф. Евгений Дайнов: Всички медии паднаха на нивото на Тошко Йорданов. Ужасяваща простотия! . 24| 3422 |05.04.2024 Окончателно! Изборите ще са 2 в 1 . 18| 20081 |04.04.2024 Проговори адвокатката на арестуваната шефка на ДА "Митници": Банкова имаше данни, че с парите от наркотици ще се купуват избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads