Реклама / Ads
0| 12074 |23.03.2016 АКТУАЛНО

Скандал! Кунева връща скандална директорка на училището в Ихтиман?

.
Гергана Йорданова
Министърът на образованието Меглена Кунева се кани да върне компрометираната директорка на Професионалната гимназия „Васил Левски” в Ихтиман, твърдят пред Фрог нюз източници в просветното министерство.
 
Става дума за Гергана Йорданова, която в края на 2015 г. беше дисциплинарно уволнена заради множество сигнали до прокуратурата и куп нередности, установени при проверки.

Най-фрапиращото за нея беше, че според учители Йорданова ги заключвала по време на матурите и ги карала да подсказват на учениците. След като директорката беше изгонена, тя не се примирила. Твърди се, че започнала да води съдебни дела с искане отново да се върне на директорския стол. Според източници на министерството, обаче през последните няколко дни започнали тайни преговори за нейното възстановяване. Твърди се, че активисти от партията на Меглена Кунева лобирали за Гергана Йорданова, като договорката била тя да се откаже от съдебните дела, за да може без проблеми да я върнат на „бял кон”. Очаква се до края на тази седмица Кунева да отмени старата заповед за уволнение и да издаде нова за назначение.

 В схемата изплува и името на Янка Такева, която е председател на синдиката на българските учители към КНСБ. Според източниците ни,  тя активно лобира за възстановяването на Йорданова. Във връзка с дейността на  бившата директорка, в момента са образувани три досъдебни производства, твърдят от прокуратурата. Две от тях са за подмяна на документи във връзка с изпълнение на европейски проекти. Другото дело е свързано с цялостната административна и финансова дейност в школото заради съмнения за множество извършени нередности. Отделно от това е образувана нова преписка в Софийска окръжна прокуратура за подмяна на документи и опорочаване на процедурата за обществена поръчка за закупуване на нов автомобил.

Любопитното е, че докато проверяващи се опитваха да установят какво точно се случва в професионалната гимназия в Ихтиман, Йорданова си взе болнични, които продължиха половин година. Когато пък научи, че друг директор ще вземе нейното място, скри ключовете и вратите на гимназията останаха затворени за целия персонал. Циркът беше невиждан за общината, а всички медии с интерес следяха развоя на събитията. Заради нейното компрометиране тя не беше включена в листата на ГЕРБ за общински съветници на последните местни избори. Твърди се, че заради това тя се ориентирала към партията на Кунева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 11829 |14.01.2016 Скандал! Лозан Панов разобличи къртица във ВСС, която докладва на премиера . 78| 12354 |19.12.2015 РАЗГРОМЯВАЩ Луджев: Кунева и Вълчев-нелепи; Доган е бизнесмен . 3| 5009 |20.09.2015 Кунева: Сигурността на Европа включва справяне с бежанската криза . 39| 19612 |10.09.2015 Скандал! Турски дипломат обещава Кърджалийски вилает, кастрят го

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads