Реклама / Ads
1| 5232 |07.03.2015 АКТУАЛНО

Снежни блокажи и виелици днес

.
Времето над страната днес ще бъде облачно със снеговалежи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките. Само в крайните югозападни и източни райони ще вали дъжд и сняг. Най-интензивни ще са валежите преди обяд.
 

В Предбалкана и в Родопската област се очакват значителни количества, до 70-80 л/кв.м. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен до силен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса, в крайните югозападни райони и по морския бряг - малко по-високи. В София - около 0 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще продължи да се повишава. Над Черноморието също ще бъде облачно с валежи, предимно от дъжд. Ще духа силен и бурен североизточен вятър. Максимални температури - между 5 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала. В планините ще бъде облачно със валежи от сняг, най-интензивни и значителни в Родопите. Ще духа силен и бурен източен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса. Червен код е обявен в три области на Южна България. Опасното време е в сила за областите Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. Там отново се очакват значителни снеговалежи с количества около 60-80 л/кв.м. Ще духа умерен временно силен северен вятър, ще има условия за виелици и навявания. В 10 области на Централна и Северна България е обявен оранжев код за силни снеговалежи и виелици. Кодът е в сила за областите Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Разградска, Пазарджишка, Пловдивска и Старозагорска.

 

АПИ напомня на шофьорите, пътуващи на територията на област Смолян да бъдат задължително с вериги, съобщиха от агенцията. Ограничено е движението на товарните автомобили по републиканските пътища в областта. Път III-842 Юндола-Белово е затворен за движение на МПС поради паднали дървета, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 9154 |06.03.2015 Д. Райков за Фрог: Господи, Я. Рупкина да моли разни дембели за кофичка мляко . 5| 7127 |05.03.2015 Николай Радулов пред Фрог: Борисов повтаря успешния опит да сложи жена за кмет . 10| 8812 |05.03.2015 Клошари намирали трупове на лобното място на Вероника . 19| 7465 |04.03.2015 Кънчо за Борисов: Има шлифер, има и кой да го държи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads