Реклама / Ads
2| 10010 |29.08.2017 АКТУАЛНО

Трайков пред Фрог: Обвиненията са абсурдни, искат да ни превърнат във ”вечни обвиняеми”

.
Обвиненията, с които прокуратурата е внесла делото в Софийски градски съд спрямо мен са абсурдни- дал съм разрешение за сделка, която влезе като част от Антикризисната програма на кабинета ”Борисов-1”.
 
Това каза за Фрогнюз бившият енергиен министър Трайчо Трайков. Той припомни, че в гласуваната от Министерски съвет Антикризисна програма е имало изрично изискване за продажба на държавните минотарни дялове в приватизирани компании.

"Претенциите към мен са, че съм дал разрешение за продажба на държавните акции в ЕВН, по най-прозрачния начин, през БФБ. След това разрешение би трябвало да съм ясновидец, за да прогнозирам цената, на която те ще се продадат. Точно тази цена сега не се е харесала на прокуратурата и те смятат, че държавата е ощетена. А през 2011 година продажбата се прие за успех на правителството", каза още бившият енергиен министър.

Той бе категоричен, ме няма никаква причина делото да стигне до осъдителна присъда и предположи, че то ще влезе в лабиринта на съдебната система след последните поправки в закона и така ще ги превърне във "вечни обвиняеми".

Що се отнася до случващото се с "Дунарит" и "Емко" Трайков също бе категоричен, че не става дума за икономически причини в създадената ситуация. "Не е възможно дружества от една индустрия, която в последните години върви само нагоре и прави сериозни обеми на продажби и печалби, да имат каквито и да е затруднения от финансов характер, явно други са причините", коментира той идеята за национализиране на "Дунарит".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4949 |29.08.2017 Съдия Костадинова ще гледа делото срещу Дончев и Трайков . 0| 4996 |29.08.2017 Григор: Най-голямата ми победа е срещу Надал . 2| 4020 |29.08.2017 Избират съдия за Дянков и Трайков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads