Реклама / Ads
11| 3563 |27.06.2023 АКТУАЛНО

Военният министър обвини Нинова в прокремълска пропаганда

.
Кремъл
Министърът на отбраната Тодор Тагарев обвини лидера на БСП в прокремълска пропаганда. Пред ”Нова телевизия” той уточни, че и други лидери на парламентарно представени партии дезинформират обществото, но посочи поименно единствено Нинова.
 

Повод за коментара му стана разпространяваната от месеци информация, че България ще изпрати части от армията си в Украйна. Преди време прокремълската партия "Възраждане" също застъпи подобна теза.

 

"В момента върви кампания за дезинформация срещу правителството. Едната лъжа е, че ще пращаме войници в Украйна. Разпространяващите подобна информация работят за интересите на Кремъл. В тази пропаганда се включиха лидери на парламентарно представени партии. Въпроси дали български войски ще отидат в Украйна имаше от БСП. В свое интервю Корнелия Нинова дори използва термина жива сила. Това са термини от нещо, което се нарича черна пропаганда", обясни Тагарев.


Той добави, че новата военна помощ, която страната ни ще изпрати на Украйна, може да е малко по-голяма по обем от предходната. В нея са включени снаряди и боеприпаси.


Министърът каза още, че има сериозно забавяне с подготовката на България по изграждането на инфраструктурата, необходима при пристигането на поръчаната ескадрила от F-16. Затова той изрази притеснение не кога ще дойдат изтребителите, чиято доставка вече се знае, че ще се забави, а дали страната ни ще е готова навреме със своите задължения. Тагарев допълни, че т.нар. триъгълни сделки, при които България можеше да обнови част от военния си арсенал, ако беше изпратила свой стар към Украйна, вече не са на дневен ред. По думите му новият фокус е насочен към предоставяне на изтребители F-16 на Киев, както и към ремонт на бронетанкова техника.


"Не изключвам да има възможност да бъдем компенсирани с ново оръжие или финансово, но това ще стане само ако предоставим основни бойни платформи като самолети и танкове", заяви Тагарев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 9375 |08.01.2023 Потрес! Борисов обвини ПП, че са ”сварили” народа . 15| 19671 |21.12.2022 Съпругата на руски зам.-министър на отбраната пръска милиони, докато войниците мрат в окопите /видео/ . 5| 5056 |14.11.2022 Бившият енергиен министър Николов: Четири месеца тъпчем на място по Плана за възстановяване и устойчивост . 2| 5741 |09.11.2022 Министър Явор Гечев е в задънена улица, остави без грам подкрепа производителите на винено грозде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads