Реклама / Ads

0| 3287 |21.10.2019

Корнелия Нинова: Демографската криза не е партиен, а национален въпрос

.
„Скъпи жители на Свиленград, благодаря ви, че отделихте от времето си, за да се видим и да ви отговорим на въпросите, които ви вълнуват. В Свиленград има нерешени проблеми, но най-голямата ни тревога е за обезлюдяването и демографската криза.”

"Нашият кмет и общински съветници ще подпомагат младите хора  чрез стипендии от общината, за да учат, но след това да се върнат и да работят тук, ще има помощ на младите семейства с безплатни детски градини и ясли и осигуряването им с общински жилища”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Свиленград, където беше за да подкрепи кандидата за кмет Стамо Димитров. „Той  е млад, успял човек, баща на три деца. Беше активен и като общински съветник, сигурна съм, че и като кмет ще продължи да работи за вас”, обясни Нинова.

 

 „Трябва да направим общи усилия. Демографската катастрофа не е партиен въпрос. Това е национален въпрос”, допълни тя. Нинова обясни, че от левицата са  подготвени мерки и за възрастните хора  -  специален социален общински пакет. „ За трети път предложихме в парламента преизчисляване на всички пенсии на пенсионерите. Само така може да се реши проблемът с бедността на възрастните хора”, обясни лидерът на БСП. Корнелия  Нинова припомни статистиката от преди няколко дни, която гласи, че в страната близо 2 милиона живеят под прага на бедност и от тях милион и половина са пенсионери.

 

Тя коментира, че Свиленград и регионът са много благоприятни за развитие на земеделието : „За една държава е важно да развива производството  и земеделието. Затова поздравявам Стамо Димитров за инициативата-  като кмет да открие общинска земеделска борса, на която земеделските производители да реализират продукцията си”.

 

Тя даде за пример Румъния, която създаде предприятие за изкупуване и преработка на собствената земеделска  продукция.

„Ще помогнем на национално равнище  с всички законадателни мерки, за да стимулираме  родното производство и земеделие. Нашите кандидати тук поемат ангажимент да намалят местните данъци и такси на фирми, които инвестират в производство в региона. За да дойдат инвеститори, е нужно да им се създадат условия. Поздравявам колегите от Свиленград, че няма да продават общински имоти. Те трябва да се инвестират заедно с фирмите  в общи производства, за да има и приходи за общината и да се равива икономиката”, завърши Корнелия Нинова. По време на срещата Нинова връчи  членски карти на новоприетите социалисти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Корнелия Нинова в Харманли : Общински горски дружества трябва да стопанисват българската гора 0| 3112 |21.10.2019 . Корнелия Нинова във Видин: Подкрепете подписката за гаранционен фонд „Северозапад” 0| 3201 |19.10.2019 . Корнелия Нинова: Брегово е емблема за БСП 0| 3464 |18.10.2019 . Корнелия Нинова: Не правителството, а всяка община трябва да управлява своите природни богатства 3| 3357 |18.10.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ