Вторник, 20 Ноември 2018, 00:24
Frognews
10| 7843 |15.05.2008

Фотограф засне детските кошмари

.
Страхът у децата нарушава техният сън почти всяка нощ. Откритието е на психологът Дейвид Стоун. Той изследвал няколкостотин деца на различна възраст в продължение на няколко години.
Според д-р Стоун децата в бившите соцстрани имат повече страхове. Това се дължи на лош климат в семейството преди всичко. Страхуват се и да споделят какво ги плаши. С тях възрастните по-рядко разговарят и смяат, че училището е достатъчно децата им да опознаят света.

Страховете са чести и са нормално явление. Те обаче изглеждат неразбирае­ми за възрастните.Кое дете не се е страхувало от нощта, от животно или пък от отсъствието на своите родите­ли? Страховете са част от дет­ството, както овладяването на речта и прохождането.

„Съществуват два вида страхо­ве, - смята френската психоложка Алис Холо. Първите са естес­твени и съответстват на опре­делени периоди от развитието на детето. От 6-8 месеца до около 6-годишна възраст то изпитва смътно безпокойство, свързано с откриването на света, който го заобикаля, с живота и смъртта, с различието между половете. Това е нормално и не трябва да ви безпокои. Вторият вид са страховете, предизвикани от възрастните. Страхът от училището нап­ример често се дължи на родите­лите, които възлагат прекомерни надежди на детето си. Тези провокирани страхове не винаги са вредни. Някои от тях дори помагат на детето да осъз­нае опасности, които то не е в състояние да оцени само: страха от прекосяваното на улицата, страха от огъня и т.н.".

Фотографът Зжошуа Хофайн от Канзас, САЩ е работил дълго по темата за детския страх. Той е направил колажи, които показват моменти от нощните ужаси на всяко дете. За фотокартините си е използвал актьори-деца, които заснел в подходяща обстановка и декори. Преди дни в САЩ той показал своите произведения, които предизвикали страхотен интерес. Frognews.bg

strah1.jpg

 

strah2.jpg

 

 

strah3.jpg

 

strah5.jpg

 

strah6.jpg

 

strah7.jpg

 

strah8.jpg

 

strah11.jpg

 

strah13.jpg

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кулинарният култ към зеленчуковия фалически символ 7| 5615 |11.05.2008 . Испания обявява война на САЩ за 17 т злато? 2| 7118 |08.05.2008 . Дребни детайли от живота в София 13| 6162 |06.05.2008 . „Инструкции за оцеляване” и поводи за отстраняване 23| 4960 |25.04.2008

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах