Реклама / Ads
49| 15369 |02.04.2020 МИСТЕРИИ

Цвета Караянчева за новите заплати на депутатите: Няма да ги замразим

.
Цвета Караянчева Източник: БГНЕС
Актуализацията на месечните възнаграждения на депутатите влиза в сила от 1 май. Замразяването на заплатите в момента не би било добър ход, защото има заплати, които са базирани на по-висока тримесечна ставка. Това е работещият вариант, каза пред bTV председателят на НС Цвета Караянчева.
 

Според мен не трябва да се замразяват заплатите, а да се процедира както ние в ПГ на ГЕРБ – 1/3 от заплатите да се даряват по регионите, където са избрани народните представители, добави тя.


Редно е народните представител да даряват средства за различни каузи. Мисля, че това е по-работещият вариант. Очаква се намаляване на заплатите в следващите месеци и замразяването им в момента означава, че те ще останат на по-високо ниво. Не може популизъм по време на криза. Нека всеки да даде част от своите средства, заяви Караянчева.






Народните представители от ГЕРБ ще заплатят тестовете за коронавирус. Ще ги дадем като дарение, посочи тя.

 

Караянчева свиква извънредно заседание на парламента на 3 април от 14.00 часа, съобщиха от парламентарния пресцентър.

 

В дневния ред на заседанието, свикано на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията на Република България, са решение за допълнение на решението за работата на Народното събрание по време на извънредното положение, проект на решение за удължаване на срока на обявеното извънредно положение, първото четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г., внесен от Министерския съвет на 31 март 2020 г., първо четене на проекти за промени в Закона за енергетиката и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.






По-рано законопроектите, включени в дневния ред, ще бъдат обсъдени от парламентарните комисии.

 

Във връзка с предприетите мерки за недопускане на събирането на голям брой хора в затворени помещения на заседанията на парламентарните комисии няма да бъдат допускани журналисти, както и други външни лица.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4615 |01.03.2020 В Ню Йорк забраниха найлоновите торбички . 1| 8046 |01.02.2020 Гешев с действията си прилича на Борисов и Цветанов, посочи политологът П. Симеонов . 11| 5010 |09.07.2019 Караянчева: Машините не вършат работа, ,,но ги въведохме под натиск'' . 10| 14116 |22.03.2019 Фатална грешка в енергийната защита на тузарския дом на Цветанов, псалом 91 възпявал друго

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads