Реклама / Ads
32| 13250 |11.11.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Бомба от историята: Ленински декрет съсича всички претенции на Кремъл и Митрофанова към руската църква в София!

.
Ленин е изтрил Руската империя заради СССР....
През цялото си съществуване СССР отказва да се счита за наследник на Руската империя. Болшевиките отричат ​​всякаква приемственост с царска Русия. На 29 август 1918 г. председателят на Съвета на народните комисари Владимир Улянов (Ленин), заместник-наркомът на външните работи Лев Карахан и ръководителят на Съвета на народните комисари Владимир Бонч-Бруевич подписват указ, с който прекратяват действието на всички договори, сключени и подписани от имперското управление.
 

Просто зачеркват предишната държава, защото, както заявява Ленин: „Строим нова върху руините на стария свят“. Това е СССР.

твърждават учени, историци и прависти от ранга на проф. Андрей Зубов е известният юрист Зулфия Нигматулина, бивш шеф на правния отдел на Съвета на федерацията. „Фактът на правоприемството на Русия по отношение на правата и задълженията на СССР по отношение на Руската империя е установен категорично. Според нас няма сериозни аргументи и в полза на някои твърдения, че Руската федерация днес е де-юре правоприемник на Руската империя, само на основание, че съществува на същата територия. През цялото си съществуване СССР отказва да се счита за наследник на Руската империя. Както е известно, той се съгласява да продължи да участва само в някои международни договори, сключени по едно време от Руската империя. Например той признава задълженията от Хагските конвенции за законите и обичаите на войната от 1899 и 1907 г. Останалите международни договори, сключени от Руската империя, СССР отказва да признае.“ – казва Нигматулина.

Фактите доказват, че всички договори, приети и подписани от Руската империя в периода 1822 – 1913 г са анулирани.

 

Руският посланик в София Елеонора Митрофанова да не се държи като прапорщик с новобранци, какъвто не е, и да чете Ленин.

 

Ето какво пише по повод руските имоти и собствености зад граница руското издание „Комерсантъ“:

„Докато изпълнителната власт решава какво да прави с руската чуждестранна собственост, комисията по геополитика на Държавната дума разработвал съответен законопроект. Там ясно е посочено какво е имуществото и кой трябва да го управлява. Но ако законът бъде приет, правителството ще трябва да направи огромни разходи, за да разбере колко собственост има Русия в чужбина, кой я контролира и какви приходи може да генерира?

Законопроектът се пише по изришното нареждане на президента Владимир Путин. Дори той е принуден да признае, че проблемът с руската собственост зад граница е голям и много объркан. Защото претенциите са едно, но реалността е съвсем друго нещо.


.
Декретът, който отделя Руската църква от държавата...

 

Любопитно е, че братът на Митрофанова – Алексей Митрофанов е участвал в подготовката на въпросния  закон. Впоследствие обаче се забърква в големи скандали и кариерата му се сгромолясва.

Митрофанов е един от най-дълголетните депутати: той седеше в Охотни ряд четири и половина свиквания, директно от първите избори за Държавната дума през 1993 г., където се кандидатира като част от партията на Владимир Жириновски ЛДПР.

Той не успя да влезе само в петото свикване от 2007-2011 г. - тогава се скара с бившите си другари, нарича партията „политическо гето“ и се премести в „Справедлива Русия“. Тогава Владимир Жириновски не остана длъжник: той обвини своя скорошен съратник, че дължи на партията два милиона евро и го заплашва със съдебни дела. Митрофанов се прочува и с участието си в остро пикантни истории, които ще спестим…

 

Да се върнем към имотите.

Путин решава да търси правата на Кремъл върху „държавни предприятия, институции и организации, поземлени имоти, имотни комплекси, сгради, конструкции, оборудване, суровини и материали, пари, ценни книжа, движимо и недвижимо имущество за производствени, потребителски, социални, културни и други цели, придобити по време на СССР и Руската империя зад граница“.

Първо обаче трябва да докаже, че днешната Руска федерация е правоприемник, което е много, много трудно.

Той отива още по-далеч, като проявава нескрит апетит ком „различни форми на дялове, акции и вноски в уставния капитал, придобити от командването на ограничени контингенти от войски на бившия СССР, разположени в чужбина“.

С една дума: иска всичко, което се е считало, че е под контрола на СССР и съветската армия. Което е не просто абсурд, но и доста нагло, категорични са юристи.

Затова проблемът на Кремъл по темата представлява пълен хаос. Русия твърди, че притежава около 2550 имота, но те всъщност са чуждестранна собственост. Затова правителството в Москва първо ще трябва да отдели огромни пари за „събиране на данни“ и „организиране на издирване“ на спорни собствености.


.
Братът на Митрофанова - Алексей (участвал в писането на проектозакон за руските имоти в чужбина) в магазин на Плейбой в Хърватска...

 

Със сигурност за същите имоти претендират и други държави, юридически лица или чуждестранни граждани.

Това обуславя сложен правен казус. Защото руските федерални закони нямат никаква сила зад граница, където действат общопризнатите принципи и норми на международното право. Например през 1995 г. съпругът на английската кралица Елизабет, принц Филип Единбургски, изрази претенции към Сергиевското подворие в Йерусалим. Кремъл и Руската православна църква обаче смятат, то принадлежи на Русия.

Сергиевското подворие е едно от считани за руски владения в Израел.

 

Заема площ от 3405 хиляди квадратни метра. м, в който се помещаваха двуетажен дворец и около дузина сервизни помещения. Сега сградите и парцелът се оценяват на над 50 млн британски лири. След Октомврийската революция от 1917 г. Руската православна църква в изгнание, съветското и след това руското правителство неуспешно се опитват да поемат собствеността върху имота, който е обявен от комунистическата власт за „безстопанствена собственост“. Но Филип Единбургски започва делото, изваждайки доказателства, че има права върху имението поради връзката си със семейство Романови и британскките инвестиции в него.Поредният скандал се разразява с претенциите на Русия към православния храм "Св. Николай" в италианския град Бари.

 

През 1187 г. там е построен храм в чест на св. Николай, един от най-почитаните светци в Русия и Италия. През ХХ век, благодарение на усилията на Руското императорско православно палестинско общество, Бари се превръща в една от най-посещаваните точки по маршрутите на поклонниците от Русия към Светите земи, а през 1911 г. е построена Руска православна църква „Св. Николай“ в Бари. Днес стотици православни поклонници от Русия и Украйна на път за Ерусалим отново правят годишна спирка в Бари, за да се поклонят пред мощите на Свети Николай. Украйна през годините също е помагала много на храма. Скандалът, който се разрази около тази църква, е категоричните претенции на Москва, че църквата е нейна. Тогава в продължение на цяла седмица населението на Бари се вдига на протести срещу Путин и Кремъл. Така правят в Италия. У нас някакви типове се кланят на Митрофанова и я посрещат пред стъпалата на Руската църква като генерал-губернатор. Отвратително!

 

Един от най-големите скандали заради чужда собственост се разгаря около Руския дом на науката и културата в Берлин.

Споровете стартират още в далечната вече 1992 г., когато Москва заявява, че сградата е построена по време на СССР, затова е собственост на днешната Руска федерация. Засега Русия продължава под някаква форма да упражнява контрол върху дейността на дома, но споровете периодично избухват. И ако за подобен имот може да се спори от името на руската държава, то за църковни имоти намесата на Кремъл и особено на тайните руски служби, което се прави непрекъснато (твърдението е на руския изследовател проф. Дмитрий Виск, който вече живее в чужбина) е абсолютно недопустима.

 

Става дума за приемственост от царска Русия и на закритите министерства и ведомства на бившия СССР.

Но такава приемственост не съществува, защото е отказана от самите властници в Кремъл. Пълно безумие са твърденията на Митрофанова, че руската църква в София е на Русия. Няма такъв филм, няма нищо такова.


.
Митрофанова е никоя по отношение на руската църква в София...

 

Митрофанова да чете Ленин и какво е писал брат й (неясно колко може да му се вярва…, - б.р.).

 

Странно е, че български медии обявиха отварянето на Руската църква като колосално събитие, на което „присъстваха посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и други официални лица“. Кои са другите официални лица, колеги? Румен Петков ли? Сериозно?

 

А в италианския Бари протестирали цяла седмица…

 

Освен това днес, 11 ноември, почитаме свети великомъченик Мина – чудотворец, покровител на семейството, сираците, бездомните и бездетните. Светецът е известен и като покровител на народните лечители, знахари, воини, както и на пътешествениците.

 

По материали от „Комерсантъ“, Лента.ру, cyberleninka.ru и др.

 

П.П. Прокремълските тролове да не се излежават, а да се хвърлят в атака, че текстът е фейк - от посолството следят...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 15782 |09.11.2023 Иван Ланджев и неговото "Българско селфи": Ние избираме тези хора, ние им даваме властта и трибуната . 5| 9024 |09.11.2023 Димитър Бербатов: Искат да ни откраднат футбола! . 6| 6103 |08.11.2023 Анализатори за оставката на Карадайъ и промените в ДПС . 13| 9244 |07.11.2023 Експерти: Финансовият министър цели осветляване на прикрити договори, да се превърнат от граждански в трудови

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads