Реклама / Ads
15| 12332 |09.10.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Борис Бонев: Срамувам се от управляващите, не решават и най-елементарните проблеми на софиянци

.
Борис Бонев
Независимият общински съветник Борис Бонев отправи днес остри критики към ръководената от Фандъкова администрация и управляващите от ГЕРБ. Поводът за това е елементарен – нежеланието на ЦГМ и Столичната община да поставят спирков навес за хилядите чакащи градския транспорт на метростанция Г. М. Димитров.
 

По думите на г-н Бонев, още преди две години от Спаси София са изпратили мотивирано предложение за решаването на проблема, така че пътниците на една от най-натоварените спирки в София да не чакат автобусите незащитени от дъжд, вятър и слънце.

 

„Две години след предложението ни, след множество проведени срещи и положителното становище на инж. Братоев от Метрополитен за това, че няма никакви пречки такъв навес да бъде поставен на метростанцията, съм принуден да напиша и внеса доклад в Столичния общински съвет, за да може проблемът да бъде решен. Срамувам се, че за толкова елементарно решение се налага да внасям доклад в СОС, но бездействието на управляващите ме принуждава. Настоявам въпросът за спирковия навес, струващ само няколко хиляди лева, който ще подобри пътуването на хиляди мои съграждани, да бъде решен!“ – заявява Борис Бонев.

 

Според Спаси София, бездействието на подчинената на Фандъкова администрация в случая е показателно за начинът на управление в Столичната община. Решаването на най-елементарни и рутинни проблеми, които мъчат софиянци, отнема безкрайно много време и усилия заради безотговорността на компетентните институции. „Бездействието е още по-неразбираемо предвид факта, че бившият кмет на район Студентски, Димитър Дилчев, от месеци е временен директор на ЦГМ. Той би трябвало да е добре запознат с нуждите на район, чийто кмет е бил два мандата и въпреки, че многократно съм му обръщал внимание към проблема – решение няма!“ – казва независимият общински съветник.

 

Градските активисти твърдят, че нуждата от поставяне на навес и разширяване на тротоара на една от най-натоварените спирки в столицата, 11 години след откриване на метростанцията, е очевидна и няма нужда от допълнителна аргументация. Те казват, че натрупаните проблеми не търпят повече отлагане и незабавно трябва да започне тяхното систематично решаване, независимо колко малки са те. „Само така имаме шанс да заживеем в нормален град. Хаосът в София е резултат на хиляди, на пръв поглед малки, но отлагани и игнорирани проблеми, а решаването им ще означава по-спокойно и приятно ежедневие за всички!“ – допълват от Спаси София.

 

„Но не аз трябва да се срамувам, а господата управляващи, които разполагат с бюджета на Столичната община именно за да отговарят на нуждите на софиянци! Когато става въпрос за решаване на елементарни проблеми в полза на гражданите, те години наред не си мърдат пръста. Когато обаче става дума за разпределяне на милиони към приближени фирми, независимо дали строителни, боклукчийски или транспортни, моите колеги съветници действат светкавично и това е неприемливо.“ – категоричен е Бонев и добавя, че с бездействието, безидейността и наглостта си, управляващите не само нанасят финансови вреди на столицата, но и погубват правото на столичани да живеят в нормален град с уредена и комфортна среда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 17704 |05.10.2020 Николай Марков: Ще победим Борисов по начин, какъвто той самият не е сънувал . 8| 7840 |28.09.2020 Политологът Теодор Славев: Автократичният режим на Борисов се крепи на европейски пари . 0| 9914 |24.09.2020 Петър Бояджиев: Борисов съвсем ли е изперкал? . 21| 17313 |23.09.2020 Диригентът Йордан Камджалов: Премиерът Борисов е съсипан и ще си тръгне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads